Dicle Elektrik'ten dezenformasyona suç duyurusu

Dicle Elektrik, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinin bazı mahallelerini etkileyen anız yakımı sonrası çıkan yangının sebebi olarak elektrik tellerini gösteren kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ekleme: 22.06.2024 16:05:05 / Güncelleme: 22.06.2024 16:05:37 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Çınar'a bağlı Köksalan ve kırsal Yazçiçeği mahalleleri ile Mazıdağı ilçesibe bağlı Yücebağ ve Yetkinler kırsal mahallelerinde çıkan anız yagını sonrası yangının elektrik tellerinden çıktığını iddia edilen kişi hakkında suç duruyusunda bulunudu.

Dicle Elektrik, çıkan yangından sonra bir video çekerek yangının elektrik tellerinden çıktığını iddia eden İ.E. isimli şahıs hakkında suç bulundu.

Şirket yetkilileri iddiaların ardından yangının etkilediği bölgeye giderek detaylı teknik inceleme yaptığını söz konusu İ.E.'nin paylaştığı vdeoda bahsettiği mezarlığın üzerinden elektrik hattının dahi geçmediği ileri sürüldü.  

Şirket avukatları, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlamasıyla" Diyarbakır Çınar ilçesi Köksalan köyüne kayıtlı İ.E. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Cumhuriyet savcılığına yapılan suç duyurusunun ardından açıklama yapan Dicle Elektrik yetkilileri "Oluşan her olumsuz durum karşısında şirketimizi hedef alan bazı çevrelerin yeni bir provokasyonu ile karşı karşıyayız. Anız yakımı sonrası başlayan ve ekiplerimizin ilk tespitlerine göre elektrik hatlarından kaynaklanmadığı belirlenen yangının, elektrik hatlarının tutuşması sonucu meydana geldiği iddiasının bazı çevrelerce dezenformasyon amaçlı ortaya atıldığı belirlenmiştir. Dicle Elektrik’in yanı sıra resmi makamların açıklamalarını da hiçe sayarak bu iddiayı ortaya atan İ.E. isimli şahıs hakkında, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna sebebiyet verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştur" dediler. (İLKHA)