Kızıltepe’de Netanyahu’nun posteri taşlandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Peygamber Sevdalıları Derneği, işgal rejiminin sözde başbakanı Benyamin Netanyahu’nun posterini sembolik olarak taşladı.

Ekleme: 22.06.2024 14:09:44 / Güncelleme: 22.06.2024 14:11:34 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Derneği tarafından Kenan Kösen Camii önüne Netenyahu'nun posteri yerleştirildi.

Kızıltepeli vatandaşlar, siyonist terörist başı Benyamin Netanyahu posterlerine lanetler yağdırarak, sembolik olarak taşladı. Ayrıca sözde İsrail bayrağı da zemin üzerine yapıştırılarak halkın üzerinden bastı.

Taşlama etkinliğine katılanlar, Filistin’de yaşanılan katliamlara bir çare sessiz kalmamak ve vahşeti duyurmak için bu tür etkinliklerin devam ettirilmesi talebinde bulundu.

Kızıltepe Peygamber Sevdalıları Başkanı Yusuf Oktay, Gazze’deki Müslümanlara bir nebze de olsa yardımcı olmak ve destek olmak için bu etkinliği yaptıklarını belirtti.

“Demokratiğin, cumhuriyetçiliğin, insan hakları beyannamesinin hepsinin fayda sağlamadığına Filistin katliamlarında şahitlik ettik”

Yusuf Oktay

Gazze’deki Müslümanlara yapılan katliam, dünyaya hakkın ve hakikatin ne olduğunu öğrettiğini ifade eden Oktay, “Filistin’de İsrail’in yaptığı katliamı unutturmamak ve halkımız için de farkındalık oluşturmak adına bu tür eylemleri gerçekleştiriyoruz. Bu tür eylemlerin devam ettirilmesi gerekiyor. Bu minvalde en azından Gazze’deki kardeşlerimize bir nebze de olsa yardımcı olmaya destek olmaya çalışıyoruz. Gazze’deki kardeşlerimize yapılan katliam, dünyaya birçok şey öğreterek, hakkın ve hakikatin ne olduğunu öğretti. Dünya ülkelerinin çoğu Siyonizm etkisi altında olduğunu, birer esiri olduğuna şahitlik ettik. Demokratiğin, cumhuriyetçiliğin, insan hakları beyannamesinin bunların hepsinin fayda sağlamadığına şahitlik ettik. Çünkü Gazze’deki katliam, halkların uyanmasına vesile oldu. Devam eden katliamlar, İslam düşmanları ve işgal rejime destek veren ülkelerin liderleri aslında siyonizmin birer maşası olduğunu ortaya çıkardı. Bu tek başına yeterli bir sebeptir. Bu kanaate ulaşmak için birçok şehit verildi. Bu şehitlerin kanlarının bereketiyle inşallah bütün dünya insanları uyanacak, siyonizmin gerçek yüzünü görecektir.” şeklinde ifade etti.

"Bugün insanlığın en önemli vazifelerinden bir tanesi siyonizmin ne olduğu, israilin yaptığını tüm dünyaya duyurmaktır"

Abdullah Kavan

Katliamlara karşı her kesimin bir çaba içerisinde olduğunu aktaran HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanı Abdullah Kavan, yapılan bu etkinliği organize eden Peygamber Sevdalıları Derneği’ne teşekkürde bulundu.

Kavan, “Bugün insanlığın en önemli vazifelerinden bir tanesi siyonizmin ne olduğu, israilin yaptığını tüm dünyaya duyurmaktır. Bugün Sivil Toplum Kuruluşları olsun haklatan faklı farklı kesimler olsun herkes bu çaba içerisindedir. Bu cami önünde vatandaşlarımızın duyarlılığı, Netenyahu ve sözde askeri kabinesine olan öfke, o zihniyete olan öfkeye bir kere daha burada şahit olduk. Bu etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Derneğine teşekkür ediyoruz. HÜDA PAR Kızıltepe ilçe teşkilatı olarak bu duyarlılığı oluşturan her kesime sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini aktardı.

"Bu katliamlar bütün İslam ümmetinin bir sorumluluğudur"

Ramazan Karaca

Filistin’de hergün şehit olanların ve bu vahşetin hepimizin sorumluluğu altında olduklarını hatırlatan Ramazan Karaca, “Bir kez daha İsrail’i lanetlemek için toplandık. Bundan sonra da eylemlerimize devam edeceğiz inşallah. İslam ümmetinin birlik ve beraberliğine vesile olması dileğiyle yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Artık bu vahşete dur deme zamanı geldi çattı da. Devletler maalesef somut bir netice elde etmiyorlar ancak halk da bu yönde sürekli bir mücadele ve çaba içerisinde olması lazım. Çünkü biz herhangi bir şey yapmazsak bu konuda yüce Allah bizden hesabını isteyecektir. Bu katliamlar bütün İslam ümmetinin bir sorumluluğudur. Batı devletlerdeki insanlar bu yönde çokça çaba içerisinde olup uyanmış durumda. Fakat İslam ümmeti maalesef gereken tepkiyi verememektedir. Ümit ediyoruz ki bundan sonra gereken tepki verilecektir inşallah.” şeklinde kaydetti.

Çocuklar, taşlama etkinliği sonunda  posteri parçaladı. (İLKHA)

İlgili Galeriler