Küba, Güney Afrika'nın siyonist rejime karşı açtığı davaya müdahil olacak

Küba, siyonist rejimin Filistin halkına yönelik zulmünü durdurmak için Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) açtığı davaya katılma kararı aldı.

Ekleme: 22.06.2024 10:35:04 / Güncelleme: 22.06.2024 10:36:44 / Dünya
Destek için 

Küba, Güney Afrika Cumhuriyeti tarafından Uluslararası Adalet Divanı (UAD) nezdinde siyonist rejime karşı açılan davaya üçüncü ülke olarak müdahil olacak.

Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, davanın amacının işgal rejiminin orantısız ve ayrım gözetmeyen güç kullanımı sonucunda Filistin halkına karşı işlenen zulmü durdurmak olduğu belirtildi.

Açıklamada, siyonist rejimin Cenevre Sözleşmesi uyarınca işgalci bir güç olarak yükümlülüklerini görmezden geldiği ve Washington'un koruması ve suç ortaklığı sonucu cezasız kaldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz hafta Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik sekiz ayı aşkın süredir devam eden saldırısı kapsamında Filistin'in "bugün adalet ve haysiyet için küresel mücadelenin tanımlandığı ve belirlendiği yer" olduğunu vurguladı.

Aralık 2023'te Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın siyonist rejimi Gazze'de Soykırımın Önlenmesi Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçlayan bir dava açtığını duyurmuş, Türkiye, Libya ve Meksika gibi ülkeler davaya müdahil olma kararı almıştı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Divan, tarafların görüşlerini ve karşı görüşlerini sunmaları için son tarihleri sırasıyla 28 Ekim 2024 ve 28 Temmuz 2025 olarak belirlemişti. (İLKHA)