Gazze'de hastane müdüründen uyarı: İnsani felaket tehlikesi!

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiye, işgal kuvvetlerinin bölgeye sağlanacak yardımı engellediği durumda, salgın hastalıklar ve kıtlık gibi sebeplerle "ciddi bir insani kriz yaşanabileceği" konusunda uyarıda bulundu.

Ekleme: 21.06.2024 15:51:54 / Güncelleme: 21.06.2024 15:56:38 / Dünya
Destek için 

CAFER SELÇUK

Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki Kemal Advan Hastanesi Müdürü Hüsam Ebu Safiye, bölgedeki durumun oldukça kötü olduğunu belirtti; tıbbi malzeme ve ilaç temininin son derece zor olduğunu, sağlık sisteminin ise en alt seviyede çalıştığını dile getirdi.

Ebu Safiye, "Kıtlık tehdidi bölgeyi yeniden sarmalıyor. Gıda sıkıntısı çekiyoruz, elimizde sadece temel besin piramidinin bir parçası olan un var." dedi.

"Son 14 günde 214 çocuk yetersiz beslenme belirtisiyle hastaneye kaldırıldı"
Son iki haftada hastaneye getirilen vakalar hakkında bilgi veren Ebu Safiye, şunları söyledi:

"Son 14 günde 214 çocuk, yetersiz beslenme belirtileriyle hastaneye getirildi. Bunların 50'den fazlası ciddi yetersiz beslenme vakası, 6 kritik vakaysa yoğun bakımda tedavi görüyor."

Ebu Safiye, bu çocuklar için sadece çözelti gibi besinlerin bulunduğunu, süt ya da özel yiyeceklerin olmadığını belirterek, Sağlık Bakanlığının depolarında sadece kalanlar dışında ilaç ve tıbbi malzeme bulunmamasının hastalara sunulan temel hizmeti aksattığını vurguladı.

"Gazze Şeridi'nin kuzeyine hiçbir temel malzeme girişi olmadı. Sadece un var, ancak bu yaşlılar ve hamileler için yeterli değil, yağ ve protein içeren gıdalara ihtiyaç var." şeklinde konuştu.