Umut Kervanı Batman'da binlerce aileye kırmızı et ulaştırdı

Hayırseverlerin bağışta bulunduğu kurban etlerini Batman'daki yetim ve ihtiyaç sahibi binlerce aileye ulaştıran Umut Kervanı, bir kez daha yüzleri güldürdü.

Ekleme: 21.06.2024 14:05:05 / Güncelleme: 21.06.2024 14:05:49 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Batman Derneği, hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda kestikleri kurbanların etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.

Kurban Bayramı'nın birinci gününden bu yana yoğun bir çalışma yürüten Umut Kervanı, kentteki ihtiyaç sahibi ailelere kırmızı et ulaştırıyor.

Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, yaptığı açıklamada, yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi 3 bin aileye kırmızı et yardımı yaptıklarını söyledi.

"Kurbanları veteriner eşliğinde, hijyenik ortamda kestik"

Bir Kurban Bayramı'nı daha geride bıraktıklarını belirten Teymur, "Muhtaç ve yetim ailelerin yüzünü güldüren Batman Umut Kervanı çalışmalarına devam ediyor. Hayırseverlerin bizlere vekalet olarak vermiş olduğu kurbanlarımızı kestik, paketlemelerimizi gerçekleştirdik. Veteriner eşliğinde, hijyenik ortamda kesimini gerçekleştirdiğimiz kurban etlerini bugün ailelerimize dağıttık." dedi.

"Hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz"

Muhtaç ve yetim ailelerin yüzünü güldürmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden Teymur, "Kurban eti, gıda, ayni ve nakdi yardımlarla hayırseverlerimizin Batman Umut Kervanına desteğini bekliyoruz. Bu yıl Umut Kervanı ailesi olarak Gazze'de de kurbanlarımızı kestik, orada da etleri dağıttık. Yurt dışında yaklaşık 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdik." diye konuştu.

"Yılda bir kez kırmızı et yiyen aileler var"

Yılın tamamında ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdıklarını belirten Teymur, şöyle devam etti:

"Hayırseverlerimiz aracılığıyla bayrama girmeden hemen önce yaklaşık 200 aileye giyim ve bayram şekeri yardımı yaptık. Kurban Bayramı dolayısıyla 3 bin aileye ise kırmızı et yardımını gerçekleştirdik. Yılda bir kez ancak kırmızı et yiyen ailelerimiz var. Bu ailelere kırmızı et yardımını ulaştırarak onların yüzünü güldürdük. Rabbim de hayırseverlerimizin yüzünü güldürsün." (İLKHA)

İlgili Galeriler