Siyonist esirin babası, Netanyahu hükümetini eleştirdi!

Gazze'de tutulan siyonist esir Sagui'nin babası Profesör Jonathan Dekel-Chen, "son derece rahatsız edici" olarak tanımladığı siyonist hükümet yetkililerinin 7 Ekim saldırısını Holokost'a benzetme çabasının, "sorumluluktan kaçmak" olduğunu belirtti.

Ekleme: 19.06.2024 22:16:18 / Güncelleme: 19.06.2024 22:16:18 / Dünya
Destek için 

Uluslararası Kudüs İbrani Üniversitesinde tarih profesörü olan Jonathan Dekel-Chen, The New York Times gazetesinde, "İsrailli rehinenin ebeveyni: Bu bir Holokost değil" başlıklı bir görüş yazısı kaleme aldı.

Dekel-Chen, "Holokost'tan sağ kurtulan bir babanın ve Nazi Almanyası'ndan kaçan bir annenin oğlu olarak, hükümetimizin Nazi soykırımına yönelik bu tür atıfları kullanmasını son derece rahatsız edici buluyorum." ifadesini kullandı.

Bir siyonist esir babası olarak bu benzetmeyi "son derece sinir bozucu" bulduğunun altını çizen Dekel-Chen, bir tarih profesörü olarak ise bu tür açıklamaların yanlışlığı karşısında "dehşete düştüğünü", kullanılan dilin ve yapılan açıklamaların ise işgal toplumu üzerinde oluşturacağı etkiden korku duyduğunu belirtti.

7 Ekim 2023'te gerçekleşen saldırıyı Holokost'a benzetmekle işgal hükümeti mensuplarının, saldırının ve tüm esirleri sağ salim getirmenin sorumluluğundan kaçtıklarını vurgulayan Dekel-Chen, Netanyahu hükümetinden önceki hükümetlerin de kitleleri harekete geçirmek için "Holokost görüntülerine" başvurduğunu kaydetti.

Dekel-Chen, son dönemde yapılan Holokost atıflı açıklamalara, işgal rejimin sözde Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın "Hamas saldırısından sağ kurtulanlardan duyduğumuz korkunç hikayeler bana annemin Holokost hakkında anlattığı hikayeleri hatırlatıyor" demeciyle Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in işgal altıdaki Batı Şeria'da "iki milyon Nazi" olduğuna ilişkin sözlerini örnek gösterdi.    İLKHA