Hamas: Pillay'ın açıklamaları İsrail'in işlediği suçları doğrulamaktadır

Hamas, Birleşmiş Milletlerin (BM) işgal altındaki Filistin topraklarında işlenen suçları araştıran Bağımsız Uluslararası Soruşturma Komisyonu Başkanı Navi Pillay'ın açıklamalarının işgal rejimin Gazze Şeridi'nde işlediği suçları doğruladığını belirtti.

Ekleme: 19.06.2024 21:56:36 / Güncelleme: 19.06.2024 22:46:52 / Dünya
Destek için 

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, BM komisyonu başkanı Pillay'ın açıklamaları değerlendirildi.

Pillay'ın açıklamalarının "BM'den İsrail ordusunun Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarında Filistin halkına karşı işlemeye devam ettiği soykırım, etnik temizlik ve göçe zorlama gibi suç ve ihlallerine yönelik yeni bir teyit olduğu" ifade edildi.

Açıklamada, işgal rejimin suçlarını belgelemek, ihlallerini kınamak ve uluslararası adaleti sağlamak için gösterilen uluslararası çabalardan duyulan memnuniyet belirtildi.

"Kurban ile celladın bir tutulduğuna" vurgu yapılan açıklamada, işgal rejimin Filistin direnişine yönelik, yanlışlığı kanıtlanmış asılsız suçlamalarını tekrarlamaya devam etmesi reddedildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, BM'ye ve tüm hukuki çevrelere, işgal rejimin Filistin halkına karşı işlediği suçları durdurmak için çalışma çağrısı yapıldı.

İşgal rejimin Gazze'de "tüm dünyanın gözü önünde işlediği soykırım suçunun durdurulmasının herkesin sorumluluğu olmasının yanı sıra hukuki ve ahlaki bir görev olduğu" kaydedildi.

Açıklamada, uluslararası mahkemelerin savaş suçlusu siyonist liderlerden hesap sorma çabalarının desteklenmesi çağrısı yapıldı.         AA