İstanbul'daki fabrika yangını kısmen kontrol altına alındı

Öğle saatlerinde Tuzla ilçesi Deri Organize Sanayi Bölgesindeki bir fabrikada çıkan büyük yangında 3 fabrika etkilendi.

Ekleme: 18.06.2024 20:09:22 / Güncelleme: 18.06.2024 20:12:01 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

İstanbul Tuzla'da, bugün saat 12.50 sıralarında otomobil yedek parçası üreten bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Büyüyen yangın OSB'deki 2 fabrikaya daha sıçradı.

Saatlerce süren söndürme çalışmalarına İtfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Emniyet ve Jandarma ekipleri katıldı. Büyük çabalar sonucu 2 fabrikada yangın tamamen kontrol altına alınırken, bir fabrikadaki yangın ise devam ediyor.

Büyük yangının bölgedeki mesire alanına ve ormanlık alana da sıçradığı öğrenildi.

Yangının kontrol altına alındığı fabrikalar ve ormanlık alanlardaki soğutma çalışmaları sürerken, yangının devam ettiği fabrikadaki söndürme çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"18.06.2024 Salı günü Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi'nde çıkan yangından 3 fabrika etkilenmiş olup, yangın ormanlık alana da sirayet etmiştir.

İtfaiye, Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Emniyet ve jandarma ekiplerinin müdahalesi sonucunda ormanlık alan ve iki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alınmıştır. Ekiplerin, kontrol altına alınan bölgedeki soğutma çalışmaları devam etmekte olup, yangının sirayet ettiği 3. fabrikadaki söndürme çalışmaları sürmektedir." (İLKHA)