Bayramın üçüncü gününde kurban fiyatları düştü: Satıcılar memnun değil

Bayramın 3. gününde hayvan pazarlarında yaşanan hareketlilik, satıcı ve alıcılar arasında yoğun pazarlıklara sahne oldu.

Ekleme: 18.06.2024 15:30:07 / Güncelleme: 18.06.2024 15:31:06 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için 

Fiyatların düşmesi, vatandaşların yüzünü güldürse de, kurban satıcılarını memnun etmedi. Birçok satıcı, ellerinde kalan hayvanlar nedeniyle maddi kayıp yaşadı.

Vatandaşlar, bayramın 3. gününde de kurbanlık alabilmek için hayvan pazarının yolunu tutu.

Kurban kesmek için bayramın 3. gününde satıcılar ellerinde kalan kurbanlıkları satabilmek için fiyatları yüzde 25 oranında düşürdü.

Kurban Bayramı öncesi ve 1. günü 21 bin liraya satılan bir kurbanın fiyatı 3. gün, sıkı pazarlıklarla 18-17 bin liraya kadar düştü. 14 bin liraya satılan bir kurban ise 11 bin liraya kadar indi. Ancak bu fiyat düşüşleri, birçok kurban satıcısını memnun etmedi.

"Alıcı da satıcı da memnun değil"

Abdulcelil Aslancı

Kurban satıcısı Abdulcelil Aslancı, satışların iyi gitmediğini belirterek, "Millet perişan, satışlardan memnun değil. Fiyatlar geçen yıla oranla çok yüksek. Alıcı da satıcı da memnun değil. Vatandaş kurban almak istiyor ama fiyatı yüksek gördüğü için vazgeçiyor. Hayvan satıcısı da zarar edeceği için vatandaşın istediği fiyata veremiyor. Elde kalan hayvanlar için devlet destek olmasa satıcılar zarar edecek," dedi.

"20 bine aldığım kurbanlıkların çiftini 18 bin liraya satıyorum"

Hüseyin Taşçı

Hüseyin Taşçı da pazarda hayvan fiyatlarının düşük olduğunu ancak satışların pek fazla olmadığını dile getirdi.

Taşçı,"3-4 gündür hayvan pazarındayız ama çok az kurban satışımız oldu. Masraflarımız da çok fazla. 50 kurbanlık getirdim, sadece 15'ini satabildim. Bugün bayramın 3. günü ama sadece 3 kurban sattım. Zarına satıyoruz. 20 bine aldığım kurbanlıkların çiftini 18 bin liraya satıyorum," şeklinde konuştu.

"3'üncü gün olduğu için düşüş var, hayvan başı 3 bin lira fiyat farkı var"

Adnan Aslancı

Adnan Aslancı ise satışlardan memnun olduğunu ancak fiyatların çok düştüğünü belirtti. "Bayramın birinci günü ile 3. günü arasında hayvan başı 3 bin lira fiyat farkı var. Ben bugün diğer günlere göre daha fazla satış yaptım. Fakat fiyatlar epey düştü," diyerek duygularını ifade etti.

Bayramın 3. gününde hayvan pazarlarındaki fiyat düşüşleri, alıcılar için avantaj sağlarken satıcılar için büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Satıcılar, devletin destek olmaması halinde daha büyük zararlara uğrayacaklarını belirtti. (İLKHA)

İlgili Galeriler