Umut Kervanı’ndan Van’da toplu kurban kesimi

Her yıl yüzlerce ihtiyaç sahibi aileyi sevindiren Umut Kervanı Van Derneği, bu bayram da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmak amacıyla kurban organizasyonu düzenledi.

Ekleme: 16.06.2024 18:45:04 / Güncelleme: 16.06.2024 18:49:06 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Umut Kervanı Van Derneği, geleneksel hale getirdiği kurban kesim organizasyonu kapsamında kestirdiği kurbanlıkların etlerini, yüzlerce muhtaç aileye ulaştıracak. Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da bağışlanan kurbanlar sabahın erken saatlerinde kesilmeye başlandı.

Hijyenik bir ortamda uzman kişiler tarafından tekbir ve salavatlar eşliğinde kesilen kurbanlıklar parçalanarak paketlendi. Üye ve gönüllünün gayretli çalışmalarıyla kesilen kurbanlar, daha önce tespit edilen fakir, dul, yetim ve mülteci ailelere ulaştırılacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Umut Kervanı Van Derneği Başkanı Sedat Vatan, her sene gerçekleştirdikleri kurban kesim organizasyonunu bu sene de gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu çalışmalar mazlum ve mağdur aileler yararına yapılan bir çalışmadır. Kurban Bayramı'na bir ay kala üye ve gönüllülerimizle bu yardım çalışmalarının ön hazırlığını yapıyoruz. Bir toplantı gerçekleştirdikten sonra yapılacak işlere göre gönüllü arkadaşlarımızı görevlendiriyoruz. Hayırseverlerimizle diyaloğa geçerek mağdur ailelerimize yönelik yardımda bulunmalarını istedik. Onlar da kurbanlarını bize bağışlayarak mazlum ve mağdur ailelere dağıtmamızı istediler. Biz de onların vekâletlerini alarak inşallah burada kesilen kurban etlerini derneğimize kayıtlı ailelerimize dağıtacağız.” dedi.

“Bin aileye kurban eti dağıtmayı hedefliyoruz”

Hayırseverlerin aracılığıyla kesilen kurban etlerini bin aileye ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Vatan, “Kesim alanında yapılacak işler bölümlendirilmiş, bir kısım gönüllü ve üyelerimiz urban kesimini gerçekleştiriyor. Bir kısım gönüllülerimiz de bunların paketlenmesini, bir ekibimiz de dernekte mağdur ailelerimizi çağırarak paketlenmiş olan etleri verecek. Derneğimize kayıtlı olan ailelerimizi görevli arkadaşlar birebir arayarak derneğimize çağıracaklar. Yakın çevrede olanlar gelip dernekten etlerini alacaklar, uzak çevrede olanlar mağdur ailelerimize ise mobil ekiplerimizle kurban etlerini ulaştıracağız. Kurban eti dağıtımımız bayramın son gününe kadar devam edecek. Burada kesmiş olduğumuz kurbanlıkların dışında hayırseverler de bize kesmiş oldukları kurban etlerini getirecekler. Biz de inşallah onları burada paketleyerek ihtiyaç sahibi ailelerin hepsine teslim edeceğiz. derneğimize kayıtlı olan ailelerin tamamına kurban eti dağıtmayı düşünüyoruz. Şuan ilk hedefimiz bin aileye ulaşmak. Eğer bize gelen kurban etlerinin miktarı artarsa inşallah biz de bu sayıyı artırarak derneğimize kayıtlı bütün ailelere kurban eti dağıtmayı düşünüyoruz. Bize desteklerini sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler