Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kudüs ve Gazze özgür oluncaya kadar azim ve sabırla çalışalım

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Bugün maalesef gönül coğrafyamızın pek çok yerinde kardeşlerimiz zulüm, haksızlık ve katliamların gölgesinde bir bayram geçiriyor. Gazze ve Kudüs’te yaşanan tarihin en büyük insanlık dramı, yüreklerimizi dağlıyor." dedi.

Ekleme: 16.06.2024 10:35:05 / Güncelleme: 16.06.2024 10:43:02 / Güncel
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kurban Bayramı mesajında milletin ve tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederek, “Bayramlar, aynı inancın mensuplarını bir araya getiren müşterek sevinç günleridir.” ifadesini kullandı.

Erbaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Unutulmamalıdır ki bayramlar, ancak bütün Müslümanlar için sevinç günü olduğunda ve sevinçler hep beraber yaşandığında gerçek anlamını bulacaktır. O zaman hüzünler azalacak ve gönüller sürur içinde muhabbetle dolacaktır. Bugün maalesef gönül coğrafyamızın pek çok yerinde kardeşlerimiz zulüm, haksızlık ve katliamların gölgesinde bir bayram geçiriyor. Gazze ve Kudüs’te yaşanan tarihin en büyük insanlık dramı, yüreklerimizi dağlıyor. Hiçbir değer tanımayan, hiçbir bir inanca saygısı olmayan azgın bir azınlık tarafından Filistin topraklarında aylardır soykırım yapılıyor. Ahlakı, vicdanı ve uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş siyonistler; kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden mazlumları hunharca katlediyor. Böyle bir vasatta Müslümanlar olarak bizlere düşen, bu örgütlü kötülük karşısında yılmadan, yorulmadan direnmek, mücadele etmektir. Maddi ve manevi yardımlarımızla kardeşlerimize destek olmak, Kudüs ve Gazze özgür oluncaya kadar azim ve sabırla çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; bu bayramın insanlığın barış, güven ve huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum." (İLKHA)