7 yıldır karaciğer nakli bekleyen Harun öğretmen hayatını kaybetti

İstanbul'da 7 yıldır karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil sırası bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Harun Çınar, hayatını kaybetti.

Ekleme: 16.06.2024 00:05:06 / Güncelleme: 16.06.2024 00:05:39 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

7 yıldır Hepatit B'ye bağlı karaciğer sirozu hastalığı ile mücadele eden 36 yaşındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Harun Çınar, hayatını kaybetti.

Harun öğretmen, uygun donör bulunamadığı için sağlığına kavuşmak için yıllardır nakil bekliyordu.

Geçtiğimiz yıl İLKHA muhabirine konuşan Harun öğretmen; 5 yıldır nakil sırası beklediğini belirterek, sürekli kan desteğine muhtaç olduğundan sık sık hastaneye yatmak zorunda kaldığını dile getirmişti.

Merhum öğretmen, organ naklinin önemine değinerek organ nakli hususunda duyarlı olunması çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Harun öğretmen için destek talebinde bulunmuştu.

İLKHA’nın gündeme getirdiği merhum Harun Öğretmen, geçtiğimiz yıl verdiği demeçte; "Öğretmenliğe başlamıştım ama hastalığımın getirdiği zorluklardan dolayı öğretmenliği bırakmak zorunda kaldım. Rabbim bir an önce nasip eder nakil olur ve şifa bulursam tekrar okuluma, öğrencilerime dönerek onlarla güzel bir ömür sürmek istiyorum. Onlara aktarmak istediğim çok şeyler var, sonuçta o kadar okuduk; çocuklarla beraber topluma faydalı, insanlığa faydalı bir gençliğin yetişmesi için çaba göstermek istiyorum. Bu bir imtihandır, imtihan dünyasıdır; herkesin derdi var, sıkıntısı var. Herkes farklı noktalardan imtihan oluyor, Rabbim bizi de sağlıkla imtihan ediyor. Bu anlamda ben buradan Bütün Türkiye'ye sesleniyorum; korkmayın, karaciğerinizi bağışladığınızda vücudun kendini yenileyen tek organı karaciğerdir. Sizden alınan bir parça ile bir insanın hayatı değişiyor, hayata yeniden dönüyor. Sizin verdiğiniz bağışla beraber insanlar; ailesine, eşine, çocuklarına kavuşabiliyor. Herkesin organ bağışı noktasında sorumluluğa davet ediyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Merhumun naaşının yarın ikindi namazına müteakiben Kartal Hicret Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceği öğrenildi. (İLKHA)