Üst düzey BM yetkilisinden Gazze'ye ilişkin açıklama!

Üst düzey BM yetkilisi yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nin güneyindeki gıda kaynakları tehdit altında olduğunu bildirdi.

Ekleme: 15.06.2024 18:36:32 / Güncelleme: 15.06.2024 19:29:53 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

Dünya Gıda Programı Direktör Yardımcısı Carl Skau, işgal rejimin Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonlarını genişletmesinin ardından Gazze Şeridi'nin güneyine gıda tedarikinin tehdit altında olduğunu söyledi ve yerinden edilen halk sağlık kriziyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde son aylarda açlık ve kıtlık riski daha da şiddetlendi, ancak güneyde durum şimdi kötüleşiyor.

Yetkili, ana yardım hattının Mısır'dan Gazze Şeridi'nin güneyine geldiğini, ancak işgal rejimin binlerce Gazzelinin bulunduğu Refah kentindeki katliamının genişletmesiyle bunun önemli ölçüde kesildiğini açıkladı.

"Refah'taki operasyondan önce gıda tedariki sağlamıştık, ancak bu tükeniyor" diyen Yetkili, "yerinden edilme krizinin gerçek bir felakete yol açtığını, çünkü Refah'tan itilen yaklaşık bir milyon insanın şu anda sahil boyunca sıkışık bir alana tıkıştırıldığını" vurguladı.