Kabir ziyaretçileri: Ölümü hatırlıyoruz!

Batman'da Kurban Bayramı arefesinde kabristan ziyaretinde bulunan vatandaşlar, ölülerine Yasin okudu, dua etti. Mezarlık ziyaretinin kişiye ölümü hatırlattığını belirten vatandaşlar, belirli aralıklarla mezarlıkların ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 15.06.2024 15:40:05 / Güncelleme: 15.06.2024 15:41:43 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman'da asri mezarlık başta olmak üzere kentteki tüm kabristanlar, arefe günü en yoğun günlerinden birini yaşıyor.

Sabah erken saatlerde başlayan mezarlık ziyaretleri gün boyu devam ediyor.

Yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen vatandaşlar, Kur'an'ı Kerim, Yasin'i Şerif, Fatiha süresi okuyup, dua ediyor.

Ellerindeki bidonlarla kabirdeki çiçekleri sulayıp, mezarları temizleyen vatandaşlar, yakınlarının mezarı başında zaman zaman gözyaşı döküyor.

Kurban Bayramı dolayısıyla mezarlıkları ziyaret eden vatandaşlar, yanlarında getirdikleri ikramlıkları kabristandaki çocuklara ve vatandaşlara dağıttı.

Her bayram öncesi kabir ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini belirten Batmanlılar, duygularını İLKHA mikrofonuna anlattı.

Hasan Çelikal

"Mezarları başında Yasin okuyup dualarımızı ettik"

Bayram arefelerinde olduğu gibi her perşembe günü mezarlık ziyaretlerini ihmal etmediklerini ifade eden Hasan Çelikal, "Kurban Bayramı arefesi olmasından dolayı anne, baba, amca ve tanıdıklarımızın mezarlarını ziyaret edip Yasin okuyup dualarımızı ettik. Allah tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin ve mekânlarını cennet eylesin. Her sene bayram arefelerinde ve cuma akşamları mezarlık ziyaretlerinde bulunuyoruz." dedi.

Gökhan Gürbüz

"Her zamanda mezarlık ziyaretini yapıyorum"

Kalp krizinden vefat eden üç arkadaşının mezarını ziyaret eden Gökhan Gürbüz, "Kurban Bayramı nedeniyle buradayız ve her zaman mezarlık ziyaretini yapıyorum. Kalp krizinden vefat eden üç arkadaşımın mezarını ziyaret ettim. Allah tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin ve yakınlarına sabır versin inşallah. Mezarları başında Fatiha Süresi okuyup dualar ettik. Allah herkese hayırlı bir ölüm nasip etsin. Ayrıca Allah Gazze'deki tüm Müslümanların yardımcısı olsun." diye konuştu.

Şehmuz Eroğlu

"Mezarlık ziyareti insana ölümü hatırlatıyor"

Çocuklarıyla beraber babasının mezarını ziyaret etmeye geldiğini belirten Şehmuz Eroğlu ise şunları söyledi:

"Hemen hemen her bayram arefesinde geliyoruz. Mezarları başında Yasin okuyacağız ve dua edeceğiz. Mezarlık ziyareti; insanın ölümü hatırlamasına, kendine çeki düzen vermesine ve ahiretin varlığını daha iyi hissedilmesine vesile oluyor. Küçük çocuklarımı da yanımda getirdim ki bu idrake varsınlar ve büyüdükleri zaman en azından biz rahmet ettiğimizde mezarımıza gelip bize bir Yasin okusunlar ve hayır hasenat yapsınlar." (İLKHA)

İlgili Galeriler