Şanlıurfa halkı toplu taşıma araçlarından ve duraklardan şikayetçi

Türkiye'de yaz sıcaklıklarının en yüksek olduğu Şanlıurfa'da halk, toplu ulaşım araçlarında ve duraklarda seferlerin artırılarak sıcaklardan korunmak amacıyla tedbir alınmasını istiyor.

Ekleme: 15.06.2024 13:05:06 / Güncelleme: 15.06.2024 13:06:45 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Türkiye'de yaz sıcaklıklarının en yüksek olduğu illerin başında Şanlıurfa geliyor. Yaz sıcaklıklarının 45 dereceyi gördüğü kentte, sıcaklıklar gündelik yaşamı olumsuz şekilde etkiliyor.

Kentte halkın büyük çoğunluğu ulaşım için toplu taşıma araçlarını kullanıyor.

Toplu taşıma araçlarında klima açılmaması yolcuları olumsuz şekilde etkiliyor. Otobüslerin tıka basa dolduğunu belirten halk, sıcakların etkili olduğu saatlerde toplu ulaşım araçlarını kullanmanın işkenceye dönüştüğünü ifade etti.

Sefer sayılarımın yetersiz kaldığından yakınan halk, bu soruna bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Otobüslerde klimaların açılmasını isteyen halk, yaşadıkları sorunlarla ilgili İLKHA'ya konuştu.

"Otobüsün klimalarının açılması gerekiyor"

Muhammed Yetiştirici

Havanın sıcak olmasına rağmen klimaların açılmadığını ifade eden Muhammed Yetiştirici, "Klimalar çoğu zaman açılmıyor. Sefer sayıları maalesef yeterli değil. Sefer sayılarının artırılması ve otobüsün klimalarının açılması gerekiyor." diye konuştu.

"Otobüslerin yolcuları beklemesi lazım"

Şanlıurfalı bir teyze ise otobüsün içerisinin hamam gibi sıcak olduğunu dile getirerek "Otobüste klimaların açılması lazım. Bu durumu belediye başkanımıza iletin. Otobüs seferleri yeterli. Bazı otobüslerin tam yanına yaklaşıyorsun ama binemeden gidiyor. Bu durumdan şikayetçiyiz. Otobüslerin yolcuları beklemesi lazım." ifadelerini kullandı.

"Klimayı açsalar dahi otobüs dolu olduğu için kıymeti kalmıyor"

Serdar Altandağ

Sefer sayılarının yetersiz olmasından dolayı otobüslerin kalabalık olduğunu ve bu nedenle klimanın de pek faydasının olmadığını belirten Serdar Altandağ, "Otobüste klimalar açılmıyor. Açılsa da az açıldığından dolayı yetersiz kalıyor. Hava sıcak, otobüsler kalabalık. Seferler az sayıda. Güzelşehir'den geliyorum buraya, otobüsü yaklaşık yarım saat bekledik. Sefer sayıları hem yetersiz hem de otobüs kalabalık oluyor. Klimayı açsalar dahi otobüs dolu olduğu için kıymeti kalmıyor. Şoförler yolcularla çok muhatap olmuyor, gergin oluyorlar. Seferlerin artırılmasını isteriz. Klimaları sabahtan itibaren açmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Az kullanılan hatlarda otobüs neredeyse hiç yok"

Ufuk Tatar

Az tercih edilen otobüslerin geç geldiğini söyleyen Ufuk Tatar, "Klimaları neredeyse hiçbir otobüste açılmıyor. Otobüslerimizin çoğu arızalı. Sefer sayıları çok yetersiz. 57 numarayı yarım saat bekliyorum. Az kullanılan hatlarda otobüs neredeyse hiç yok. Otobüs sayısı artırılsın. Şoförlerin insanlara biraz hoşgörülü davranması güzel olur. Klimanın açılmasını istediğimizde açamayacaklarını söylüyorlar." dedi.

"Kllimanın neden açılmadığına hiçbir anlam veremiyorum"

Emre Gözeler

Emre Gözeler ise "Otobüs sayıları bence yeterli ama klima çalışmıyor. 90 numarayla geliyorum, otobüsün kliması hiçbir zaman çalışmıyor. Otobüsten indim ve sırtım ter oldu. Klimanın neden açılmadığına hiçbir anlam veremiyorum. Otobüsler aşırı kalabalık." diye konuştu. (İLKHA)