STK'lardan Kurban Bayramı mesajları

Mustazaflar Cemiyeti, Yetimler Vakfı ve Şehidler Kervanı Platformu Kurban Bayramı münasebetiyle tebrik mesajlarını paylaştı.

Ekleme: 15.06.2024 10:55:05 / Güncelleme: 15.06.2024 10:56:14 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Kurban Bayramı mesajlarında Gazze'yi gündemlerine alan STK'lar, Müslüman halkların Allah'a yakınlaşma adına kurban keserek ibadet yaparken Gazzelilerin her gün kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla kendilerini Allah'a kurban ettiğini dile getirdi.

Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi ailelere yönelik başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım faaliyetlerinde bulunan Yetimler Vakfı Kurban Bayramı münasebetiyle tebrik mesajı paylaştı.

"Bağışlayacağınız kurban etleriyle hem siz sevinin hem de sevindirin"

Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Yetimler Vakfının paylaştığı bayram mesajında Filistin'de devam eden soykırıma dikkat çekerek, "Bir Kurban Bayramı'na daha girdik. Bu bayrama bizi ulaştıran Rabbimize hamd olsun. Her yıl olduğu gibi İslam alemi ve hassaten Filistinli kardeşlerimiz zor bir süreçten geçmektedir. Evet her gün onlarca çocuk, kadın ve kardeşimizin vahşice katledildiği, şehid olduğu bir bayrama daha buruk geçiyoruz. Maddi ve manevi desteklerimizi hiçbir zaman esirgemeyelim." dedi.

Her şeye rağmen Kurbanın sevinç, paylaşma, dayanışma ve barış günleri olduğunu belirten Ünsal, bunları gerçekleştirme ve vesile olmanın insanlığın görevi olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Başta bu sevince, paylaşmaya vesile olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da binlerce mağdur, yetim ve öksüzün gözü sizi gözlemektedir. Bağışlayacağınız kurban etleriyle hem siz sevinin hem de sevindirin."

Ünsal, "Yetimler Vakfı olarak tüm İslam aleminin, hayırseverlerimizin ve yetim ailelerimizin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyoruz. Bu Kurban Bayramı'nın başta Filistin ve İslam aleminin kurtuluşuna kardeşliğine ve vahdetine vesile olmasını cenabı Allah'tan diliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kardeşlerimizin akıttığı mübarek kanlarının İslam alemini uyandırmasını temenni ederiz"

Paylaştığı bayram tebrik mesajını Filistinlilere ithaf eden Şehidler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, Gazzeli Müslümanların akıttığı mübarek kanlarının İslam alemini uyandırmasına vesile olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:

"İdrak edeceğimiz mübarek Kurban Bayramı'nı Şehidler Kervanı Platformu olarak başta Gazze şehidlerinin ve tüm şehidlerimizin bayramını tebrik eder, İslam alemine birlik ve beraberlik getirmesini yüce Allah'tan temenni ederiz. Bayramlar sevinç günüdür. Özellikle Kurban Bayramı Allah'a yakınlaşma ve yakın olma günleridir. Cenabı Allah'tan temennimiz Gazzeli kardeşlerimizin akıttığı mübarek kanlarının İslam alemini uyandırmasını, içine düştüğümüz bu uykudan ve gafletten bizi uyandırmasını temenni ederiz."

Çelik, "Hep birlikte tüm İslam alemi ve özellikle Gazzeli kardeşlerimiz olarak özgür bir şekilde Mescid-i Aksa'da namaz kılma temennisiyle tüm İslam aleminin bayramını tebrik ederiz." şeklinde konuştu.

"Kardeşlerimiz her gün kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla kendilerini Allah'a kurban etmektedir"

Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Murat Arslan ise "Bizleri bir Kurban Bayramı'na daha kavuşturan Allah'a sonsuz hamdüsenalar olsun. Kurban, içerisinde birçok özelliği barındıran bir ibadettir. Bizler kurban vesilesiyle Hazreti İbrahim ile Hazreti İsmail Aleyhiselamın Alllah'a olan teslimiyetlerini en güzel bir şekilde idrak ediyoruz. Aynı zamanda kurban vesilesiyle İslam toplumu içerisinde kardeşliğin, yardımlaşmanın, fedakarlığın, sevginin ve merhametin gibi birçok hasletlerinin yaşandığına şahit oluyoruz. Bu vesileyle Rabbimizle olan bağımızı kuvvetlendir ve ona yakınlaşma adına bir ibadet sergiliyoruz." diye belirtti.

Ümmetin bu bayrama da buruk bir şekilde gireceğinin altını çizen Aslan, "Özellikle İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu durum, zulümler, vahşetler ve bilhassa Gazzeli kardeşlerimizin yaşadığı vahşet, bizleri buruk bir sevinç ile bayrama girmeye vesile kıldı. Bizler kurbanlarımızı keserek Allah'a yakınlaşma adına bir ibadet yaparken, Gazzeli kardeşlerimiz her gün kadınıyla, çocuğuyla, yaşlısıyla kendilerini Allah'a kurban etmektedirler. İslam'ın kutsallarının muhafazasını ve Allah'ın dinini yüceltme adına gün geçmiyor ki kendilerini kurban etmesinler. O temiz ve pak kanları Allah'a yakınlaşıyor." ifadelerine yer verdi.

Aslan, "Rabbimizden temennimiz o dur ki bu bayram vesilesiyle Gazeli kardeşlerimiz, Filistin ve Kudüs'ün özgürlüğe kavuşmasını, zalim terör şebekesi israilin yeryüzünde silinmesine, İslam coğrafyasında yaşayan Müslümanların vahdetine ve birliğine vesile olmasını, Müslümanların yek vücut olup bu zulmü ortadan kaldırabilecek bir irade ortaya koymasını temenni ediyorum." dedi. (İLKHA)