Denizli'deki orman yangınlarında son durum!

Denizli'de 7 ilçede çıkan 8 orman yangınından 7'si kontrol altına alındı, Babadağ ilçesindeki yangınla mücadele ise devam ediyor.

Ekleme: 15.06.2024 09:29:32 / Güncelleme: 15.06.2024 09:31:26 / Güncel
Destek için 

Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Babadağ, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale ilçelerinde orman yangınları çıktığı belirtildi.

Açıklamada, Babadağ, Tavas, Kale ve Pamukkale'nin Cankurtaran Mahallesi'ndeki yangınların ormanlık alana yıldırım düşmesi sonucu çıktığına işaret edildi.

Pamukkale'deki yangınların Cankurtaran ve Kınıklı mahalleleri olmak üzere 2 noktada çıktığı aktarılan açıklamada, Cankurtaran Mahallesi'ndeki orman yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "Yangınların bir an evvel kontrol altına alınması için tüm birimlerimizle havadan ve karadan mücadelemiz devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

8 ORMAN YANGININDAN 7'Sİ KONTROL ALTINDA

Ekiplerin müdahalesiyle Kale, Tavas, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale'nin Kınıklı Mahallesi'ndeki yangınlar kontrol altına alındı.

Babadağ yangınına ise havanın kararmasıyla sadece yer ekipleriyle müdahale edilebiliyor. İlçeye bağlı Mollaahmetler Mahallesi tedbir amaçlı boşaltıldı.

VALİ COŞKUN: SADECE BABADAĞ'DAKİ YANGIN SÜRÜYOR

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen diğer yangınların kontrol altına alındığını sadece Babadağ'daki yangının sürdüğünü söyledi.