Papa'dan yapay zeka uyarısı

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis Afrika ve Akdeniz/Yapay Zeka ve Enerji Konulu G-7 Yüksek Düzeyli Oturumu'nda yaptığı konuşmada, liderlere yapay zeka teknolojisinin tehlikelerine ilişkin uyarılarda bulundu.

Ekleme: 15.06.2024 07:31:50 / Güncelleme: 15.06.2024 07:51:03 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   Yapay zeka teknolojisinin insanlığın yararına kullanılması konusunda liderlerin sorumluluğa sahip olduğunu söyleyen Papa Francis, “İnsanların kendileri ve yaşamları hakkında karar verme yetilerini ellerinden alarak onları makinelere bağımlı hale getirirsek, insanlığı umutsuz bir geleceğe mahkum etmiş oluruz” dedi.

Papa Francis, bu teknolojinin “insan olarak kimliğimizi algılama biçimimizi” değiştirebileceği uyarısında bulundu. Yapay zekanın Batı kültürünün egemenliğini perçinleyebileceği ve insan onurunu yok edebileceğini söyleyen Papa Francis, liderlere “katil robotlar” olarak bilinen ölümcül otonom silahlar için acilen yasaklama kararı alınması çağrısında bulundu. Papa Francis, “Bir makine, asla bir insan hayatına son verme imkanına sahip olmamalı” diye konuştu.

Etiketler: