HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer'den Kurban Bayramı mesajı

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, "İslam ümmeti olarak bir bayrama daha mahzun girsek de başta Filistin'deki kardeşlerimiz olmak üzere bütün Müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun." dedi.

Ekleme: 14.06.2024 16:50:05 / Güncelleme: 14.06.2024 16:50:34 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer, Kurban Bayramı'nın Müslümanların ortak değerleri ve duygularıyla buluşturduğunu söyledi.

Kurban Bayramı'nın İslam âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini, kesilecek kurbanların da Allah katında makbul olmasını temenni eden Göçer, "Bayramlar; sevdiklerimizle, dostlarımızla ve ailelerimizle hoşça vakit geçirdiğimiz mübarek günlerdir. Nice hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran Kurban Bayramı'na bir kez daha kavuşmanın huzur ve heyecanını yaşıyoruz. Bayramlar, Müslümanlar olarak ortak şiarımız, ibadet, paylaşma ve sevinç günlerimizdir. Barışa, dostluğa, kardeşliğe, birlik ve beraberliğe açılan muhabbet kapılarımızdır. Dünyanın neresinde olursa olsun milyonlarca Müslümanın aynı duygularda buluştuğu bayram günlerini en iyi şekilde değerlendirelim. Bayramın rahmet ikliminin getirdiği kardeşlik, dayanışma, kaynaşma ruhunu yaşamanın ve yaşatmanın gayreti içinde olalım." dedi.

Kurban Bayramı'nın gelişinin her yıl olduğu gibi Müslümanlar arasında büyük bir sevinç ve heyecanla karşılandığını, ancak Gazze'de yaşanan katliam ve vahşet nedeniyle bayram sevincinin yerini derin bir hüzne bıraktığına dikkat çeken Göçer, "İçinde bulunduğumuz bu günlerde buruk bir bayram yaşıyoruz. 7 Ekim'den bu yana Filistinli kardeşlerimiz terör şebekesi israil ve destekçileri tarafından dünyanın gözü önünde bir soykırıma tabi tutuluyor. Her gün Filistin'deki genç, yaşlı, çocuk ve kadınların şehid olduğu haberlerini alıyoruz. Aylardır savaş hukukunun hiçe sayıldığı, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir soykırıma ve bir zulme şahit oluyoruz. İslam ümmeti olarak bir bayrama daha mahzun girsek de başta Filistin'deki kardeşlerimiz olmak üzere bütün Müslümanların Kurban Bayramı mübarek olsun." ifadelerini kullandı.

Göçer, "Mübarek Kurban Bayramı'nın başta Gazze, Mescid-i Aksa'mızın ve mazlum İslam coğrafyalarının kurtuluşuna vesile olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz. Yine Allah'tan niyazımız ve temennimiz odur ki; Kudüs'ün ve Filistin'in özgür olduğu bir ortamda bayramlaşmayı bize nasip etsin. Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın, ülkemize, şehrimize ve tüm İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisiyle bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ederim. Sevdikleriniz ile birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmenizi diler, selam ve saygılarımı sunarım." diye konuştu. (İLKHA)