Karne alan öğrenciler: Filistinli kardeşlerimiz belki sınıfı geçemedi ama şehadet sınıfını geçtiler

2023-2024 eğitim öğretim yılı sonu itibariyle karnelerini alan öğrenciler, duygu ve düşüncelerini paylaşırken yine gündemlerinde Gazzeli akranları vardı.

Ekleme: 14.06.2024 11:15:04 / Güncelleme: 14.06.2024 11:17:09 / Eğitim / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır'da Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde eğitim gören 467 bin 725 öğrenci ve 24 bin 865 öğretmen yaz tatiline girdi.

Yıl sonu karnelerini almak üzere sabahın erken saatlerinde okullarının yolunu tutan öğrencilerden kimisi başarı durumuna göre takdir kimisi teşekkür belgelerini beraberinde aldı. Ellerindeki başarı belgeleriyle sevincini paylaşan öğrenciler, Gazze'de 8 ayı aşkın süredir bombalar altında hayat mücadelesi veren akranlarını unutmadı.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrencilerin gündeminde her zaman olduğu gibi yine Gazze yine Filistinli akranları vardı.

Muhammed Yusuf Kaya

"Filistin'deki kardeşlerimiz bizim gibi okula gidemedi, karnelerini alamadı"

Öğrencilerden Muhammed Yusuf Kaya, "Karnemi aldığım için mutluyum, takdir belgesini aldım ama bir o kadar da üzgünüm. Gazze'deki kardeşlerimiz her geçen gün şehid oluyor. Elimizden geleni yapalım, boykota katılmaya çalışalım. Böylelikle Gazze'deki kardeşlerimiz seviniyor ve güçleri artıyor. Bu yüzden onlara dua etmeyi unutmayalım." dedi.

Muhammed Emir Dalak

Bugün yaşadığı karne sevincini Gazzeli çocukların yaşamasını arzuladığını dile getiren Muhammed Emir Dalak, "Karnemi aldım çok mutluyum ama bir yandan da üzgünüm. Filistin'deki kardeşlerimiz bizim gibi okula gidemediler, karnelerini alamadılar. Keşke Filistin'deki savaş bitseydi. Onlarda bizler gibi karnelerini alıp da mutlu olabilseydiler." ifadelerini kullandı.

Enes Çetin

8'inci sınıfı bitirip 9'uncu sınıfa geçen Enes Çetin, "Bir yandan 9'uncu sınıfa geçtiğim için çok mutluyum öteki taraftan Filistinli kardeşlerim için üzgünüm. Filistinli kardeşlerimiz belki sınıfı geçemedi ama şehadet sınıfını geçtiler. Onlar Allah tarafından bir gönül kazandılar. Allah onları yanına alarak şehit kabul etti." şeklinde konuştu.

"Bizler anne babamızın çağırmasıyla, onlar bomba sesleriyle uyanıyor"

Çetin, "Maddi-manevi Filistinlilere yardım ve dua ediyoruz, boykot uyguluyoruz. Her zaman onların arkasındayız ve elimizden geldiğince yardım etmeye devam edeceğiz. Ne kadar uzakta da olsa onlar bizim kardeşimiz. Onların halinden anlamalıyız. Çünkü bizimde başımıza gelebilirdi." diye belirtti.

Ali Ömer Çınar

Kendileri anne babanın çağırmasıyla uyanırken Gazzeli çocukların her sabah bomba sesleriyle kalktığını dile getiren Ali Ömer Çınar ise şunları söyledi:

"Bizler mutluyuz, karnemizi aldık, sınıfımızı geçtik. Bizler 7'inci sınıfa geçerken Filistin'deki kardeşlerimiz bizim gibi şanslı olamıyor ama onlarında manevi yönden ve öteki dünyada şansları var. Bizler burada karne alırken ve sabahları anne babamızın çağırmasıyla uyanırken onlar bomba sesleriyle uyanıyor. Boykot etsek de israile karşı konuşmalar yapılsa da onlarla ilişkiler kesilse de onlar zulümlerini yapmaya devam ediyor. Bizler kalbimizle de dilimizle de onları lanetliyoruz." (İLKHA)

İlgili Galeriler