Yeni mülakat sistemi nasıl olacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı televizyon programındaki canlı yayınında yeni mülakat sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 13.06.2024 22:22:52 / Güncelleme: 13.06.2024 23:34:36 / Eğitim
Destek için 

HÜSEYİN GİZLİ

Yeni mülakat sistemine dair önemli açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Öğretmenin sorumlu olacağı alanı sınırladıklarını dile getirerek, jüri üyesinin önüne kişisel bilgileri deşifre edecek hiçbir şey konulmayacağını ifade etti. 

Mülakata girecek öğretmene bir kod verileceğini söyleyen Bakan Tekin,  jürinin kişisel bilgileri öğrenmeden kimi sözlü sınava aldığını bilmeyeceğini dile getirdi. Tekin, "Jüri üyelerini de kodladık. Sınavı yapacak komisyon üyelerinin de kodu var. Kimsenin müdahale edemeyeceği sistem." dedi.

Öğretmenin, kendisine sorulan soruya itiraz etmesi halinde kendisine verilen soru cevap kağıdının altına "Bana bu soru soruldu ben de şu cevapları verdim." diyerek imza atacağını ifade etti.

Bakan Tekin, "Görüntü ve ses kaydı yapan kameramız zaten çalışıyor olacak. Kimse çıkıp 'Ben şunları söyledim ama adaletsizlik yaptılar' denilemeyecek mekanizma. Son bir tedbir daha. 'Ben sınava girdim, çıktıktan sonra jürileri gördüm, baktım tanıdık' demesin diye. Jüri üyeleri birbirinden bağımsız olarak notlarını girecek 'kaydet' dedikten sonra artık o kağıda erişim hakkı olmayacak. Milletin çocukları bize emanet. Mülakatı kimsenin hakkını yemeyecek şekilde adil, şeffaf, güvenilir şekilde yapacağım diyorum. İtiraz mekanizmalarını şeffaf bir şekilde yaptık." ifadelerini kullandı.

Etiketler: