Mukaddes mekanlarda hacılar için tren seferleri başladı

Mukaddes Mekanlar Treni, bu yılki Hac sezonu için ilk seferine bugün başladı ve dokuz istasyonuyla Mina, Arafat ve Müzdelife arasında seyahat eden hacılara hizmet verecek.

Ekleme: 13.06.2024 15:10:05 / Güncelleme: 13.06.2024 15:16:04 / Dünya
Destek için 

Mekke'yi mukaddes mekânlara bağlayan, her biri 300 yolcu kapasiteli, 204 vagonlu ve 17 tren oluşan Mukaddes Mekanlar Treni, 18 kilometre ray uzunluğuna ve yerden 8-10 metre yüksekliğe sahip.

Pazartesi günü Suudi Demiryolları, tüm trenlerin hazır olup olmadığının kontrol edildiği 90 günlük deneme işletmesi aşamasının sona erdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda trenler yoğun bir bakımdan geçirilmiş, trenlerde kullanılan tüm sistemler, istasyonlar, sinyalizasyon ve iletişim sistemleri ile işletme ve kontrol merkezi sistemleri yenilenmişti.

Mukaddes Mekanlar Treni, projenin başlamasından iki yıl sonra, 2010 yılında hizmete girmiş ve 2019 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla işletmesi Suudi Demiryollarına devredilmişti.

Trenin amacının trafik sıkışıklığını hafifletmek, mekanlar arasındaki hareketi kolaylaştırmak ve çevre güvenliğini sağlamak olduğu belirtildi.

Nitekim tren hattının hizmete girmesiyle 50 bin araç ve otobüs pasif hale gelirken ayrıca daha fazla sayıda hacı adayını ağırlamak için çadır inşa etmek üzere arazi kullanma ihtiyacı da ortadan kalktı. (İLKHA)