Ümraniye’de eğitimciye uygulanan şiddet protesto edildi

Ümraniye'de bütün eğitim sendikaların katılımıyla 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan öğretmen şiddeti protesto edildi.

Ekleme: 13.06.2024 14:15:05 / Güncelleme: 13.06.2024 14:17:44 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

Edinilen bilgiye göre; Ümraniye 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen saldırgan İ.D., 9. sınıf öğrencisi kardeşinin sınıf tekrarı yapacağını iddia ederek öğretmenler Vedat K. ve Orhan B. ile tartışmaya başladı. İ.D., tartışma esnasında öğretmenleri darp etti.

Eğitimciler, darp raporu alarak; şahıs hakkında şikayetçi olurken, şahsın ifadesinin alınmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı öğrenildi.

Eğitim sendikaları, yaşanan şiddet olayını protesto etmek için 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin önünde bir araya gelerek basın açıklamasını okudu.

“Öğretmenlerimize görev yaptıkları okullarda yeri geliyor pusu kuruluyor, yeri geliyor öğretmenlerimiz canice okullarında kurşunlanarak katlediliyor”

Toplanan eğitimciler adına basın açıklamasını okuyan Kadir Toruş, Ne yazık ki eğitimcilere yönelik şiddet eylemleri son yıllarda giderek artmaktadır. Öğretmenlerimize görev yaptıkları okullarda yeri geliyor pusu kuruluyor, yeri geliyor öğretmenlerimiz canice okullarında kurşunlanarak katlediliyor, yeri geliyor öğretmenler odasında meslektaşlarının ve öğrencilerinin gözünün önünde darp ediliyor. Dün ise öğretmene şiddetin son örneği Ümraniye 30 Ağustos Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde yaşanmıştır. Yıllarını eğitim öğretime adamış çok değerli bir meslektaşımız, öğrencinin abisi tarafından saldırıya uğradı. Öğretmenler odasında, en güvende olmamız gereken yerde öğretmenimize yumruk atan saldırgan, araya girmeye çalışan diğer öğretmenlerimize de yumruk attı. Güçlükle zapt edilen saldırgan, meslektaşlarımızın müdahalesi ve soğukkanlı tutumu sayesinde durduruldu. Bu saldırgan olay sonrasında da öğretmen arkadaşlarımıza tehditlerine devam etti. Saldırıya tepki gösteren öğretmenlerimize de saldıran veli, okula gelen güvenlik güçlerince emniyete götürülmüştür.” dedi.

“Yetkili makamlardan acilen önlem almalarını şiddetle talep ediyoruz”

"Bugün öğretmenimize yapılan saldırının benzeri başka bir gün bir başka arkadaşımıza yapılacak" şeklinde konuşan Toruş, “Bunun durdurulması için yetkili makamlardan acilen önlem almalarını şiddetle talep ediyoruz. Bugüne kadar okullarda yeterli güvenlik önlemleri alınmadığını, öğretmenlere uygulanan şiddete sürekli seyirci kalındığını ve Millî Eğitim Bakanlığının bu konudaki duyarsız davrandığını her platformda dile getirmekteyiz. Tüm bu olup bitenlere rağmen her fırsatta öğretmeni değersizleştiren ve hedef gösteren uygulama ve açıklamalar devam ediyor. Gerekli tedbirler kesinlikle alınmıyor.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)