İsviçre'de 'Katil İsraili olimpiyatlardan men edin' eylemi

İsviçre'deki Filistin destekçileri, İsrail'in, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan "men edilmesi" talebiyle gösteri düzenledi.

Ekleme: 13.06.2024 08:17:10 / Güncelleme: 13.06.2024 08:43:44 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

Lozan'da bulunan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) önünde toplanan yüzlerce eylemci, IOC'ye, işgal rejimin bu yıl Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

İşgalci rejim aleyhine Fransızca ve İngilizce sloganlar atan eylemciler, ellerinde Filistin bayrakları ve "İsrail'in Gazze'de soykırım gerçekleştirdiğini" belirten dövizler taşıdı.

Eylemciler, "Katilleri, olimpiyatlardan men edin" yazılı ve üzerinde Filistinli bir çocuğun fotoğrafının olduğu pankartı da açtı.

Daha önce Rusya ve Belarus'un olimpiyatlardan men edildiğini söyleyen göstericiler, işgalci rejimin, bu yıl oyunlara katılmasının "çifte standart" olacağını kaydetti.

Eylemin bir bölümünde göstericiler bomba sesleri eşliğinde yerlere yatarak Filistinlilerin çektiği acıları canlandırdı ve ölümlere tepki gösterdi.

Gazze'de akan kana dikkati çekmek için ellerine kırmızı boya süren göstericiler, IOC'nin kapısına kırmızı el izi bıraktı. Eylemciler, IOC önündeki bayrak direklerine Filistin bayrakları çekti.

Filistin asıllı İsviçreli Nidal Salim İşgalci rejimin, Filistin'de "soykırım" gerçekleştirdiğin söyleyen Salim, IOC'nin daha önce Rusya ve Belarus'u olimpiyatlardan men ettiğini hatırlattı.