Ümraniye’de bir öğrenci velisi öğretmeni yumrukladı

İstanbul Ümraniye'de kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle okul idaresiyle konuşmaya giden öğrencinin abisi, öğretmeni yumrukladı.

Ekleme: 13.06.2024 01:05:08 / Güncelleme: 13.06.2024 07:26:51 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

Eğitimcilere şiddet haberlerine bir yenisi eklendi.

İstanbul Ümraniye’de kız kardeşinin sınıfta kalması nedeniyle öğretmenler odasını basan İbrahim D., öğretmenlere şiddet uyguladı.

Edinilen bilgiye göre; Ümraniye Finanskent Mahallesi'nde bulunan 30 Ağustos Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen saldırgan İbrahim D., 9. sınıf öğrencisi kardeşinin sınıf tekrarı yapacağını iddia ederek öğretmenler Vedat K. ve Orhan B. ile tartışmaya başladı.

İbrahim D., tartışma esnasında öğretmenler V.K. ile O.B.’yi darp etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Şiddete uğrayan eğitimciler hastanede darp raporu alırken, saldırgan İbrahim D. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli İbrahim D. tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı olayla ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul'un Ümraniye ilçesindeki bir okulumuzda öğretmenimize yapılan fiziki saldırıyı kınıyor, olayla ilgili soruşturma başlatılmasını eğitim ailesi olarak memnuniyetle karşılıyoruz. Millî Eğitim Bakanlığı olarak üzerinde çalıştığımız ÖMK (Öğretmenlik Meslek Kanunu) ile eğitimcilere şiddetin önlenmesinde güçlü adımlar atmaya devam ederek adaletin tecelli etmesi ve şiddetin son bulması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)