İstanbul’lulardan HÜDA PAR’ın yasa tasarısına destek

İstanbul’da vatandaşlar; HÜDA PAR’ın vatandaşlık kanunda değişikliği içeren yasa teklifini olumlu karşılarken, mecliste bulunan vekillerinde yasa tasarısına destek vermesi gerektiğini belirttiler.

Ekleme: 12.06.2024 17:55:04 / Güncelleme: 12.06.2024 18:10:14 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR'ın; Türk Ceza Kanunu ve Türk Vatandaşlığı Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun teklifinin önümüzdeki günlerde oylanmak üzere Meclis Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

Teklif, çifte vatandaşların soykırıma karışması halinde; vatandaşlıktan çıkarılmaları, mal varlıklarının dondurularak yeni aile fonuna aktarılması ve ağırlaştırılmış müebbet almalarını öngörüyor. Kanun teklifi, yürütme ve yürürlük maddeleriyle toplamda 6 maddeden oluşuyor.

İstanbul’da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar; HÜDA PAR’ın, Gazze’de soykırım ve insanlığa karşı suçların faillerinin Meclis kararıyla yargılanması ve soykırım suçuna karışan çifte vatandaşların vatandaşlıktan çıkarılması yönündeki kanun teklifini olumlu karşılarken, Meclis'te bulunan tüm milletvekillerinin de yasaya firesiz bir şekilde destek vermesi gerektiğini dile getirdiler.

“Oy verdiğim AK Parti ve MHP’li kardeşlerimizin hepsinin yasa tasarısını desteklemesini arzu ediyorum”

İşgal rejiminin saflarına katılanların Türkiye vatandaşlığından çıkarılması gerektiği çağrısında bulunan Emekli Subay Ramiz Acar, “Devletten izin almadan gidip başka bir yerde çarpışmak mümkün değildir. Burası yol geçen hanı değil, kanunlarla idare edilen bir yerdir. Bu nedenle hükümetimizden acilen; onların vatandaşlıktan çıkarılarak, Türkiye’ye sokulmamasını arzu ediyorum. Oy verdiğim AK Parti ve MHP’li kardeşlerimizin hepsinin yasa tasarısını desteklemesini arzu ediyorum. Çünkü biz halk olarak ne düşünüyorsak, onlarda bizim gibi düşünürler ve Meclis'ten geçirirler. Olursa seviniriz, olmazsa üzülürüz.” dedi.  

“Bu yasa tasarısına hiç fire vermeden destek olunmalı"

Filistin meselesi hakkında yapılanları yetersiz bulduğunu ve daha fazlasının yapılmasını istediğini ifade eden Faruk Altunöz, “Yapılan maddi veya manevi yardımlar yeterli olmuyor. Bence gerekli çalışmalar yapılmıyor. Bu yasa tasarısına hiç fire vermeden destek olunmalı. Eğer milletvekilleri vatanseverlerse, bir tane bile fire vermeden onaylanmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Bu halkın seçtiği insanlar bu yasanın çıkması için ellerinden geleni yapmaları lazım”

Türkiye vatandaşlarının işgal rejiminin saflarında değil, Filistinlilerin yanında savaşması gerektiğini dile getiren Muammer Akyıldız ise, “Bu kişilere en ağır cezanın verilmesi lazım. Vatandaşlıktan çıkarılması ve bütün mal varlıklarına el konulması lazım. Böyle bir şey olamaz. Bizim ne inancımıza ne de kültürümüze böyle bir şey yakışmaz. Bu memleketin yüzde 90 küsürü Müslümandır. Bu halkın seçtiği insanlar, bu milleti temsil ediyorlarsa, buraya yüklenmeleri ve bu yasanın çıkması için ellerinden geleni yapmaları lazım. Aksi takdirde halk vicdanında mahkûm olurlar.” diye belirtti.

“Bu yasanın Meclis'ten geçmesini istiyorum”

Vatandaşlardan İsa Aslan ise, “Gazze’deki çocuklara yazık; ölülerini sanki büyük bir deprem olmuş gibi yere dizmişler. Bu yasanın Meclis'ten geçmesini istiyorum. Gerçekten iyi bir şey olur. Acıyorum; her akşam televizyonu açıp seyredemiyorum, içim kararıyor.” şeklinde konuştu.

“En ağır şekilde ceza verilmesi lazım”

Türkiye vatandaşlarının işgalcilerinin saflarına katılmasının önünün kapatılması gerektiğini belirten Sadık Mehmet, “Bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılmaları gerekiyor. En ağır şekilde ceza verilmesi lazım. Gelmesinler veya Türkiye devleti yakalayıp cezasını vermeli.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İlgili Galeriler