Aşiret mensupları: Tüm aşiretlerden Gazze konusunda duyarlılık bekliyoruz

Gazze ile ilgili konuşan aşiret mensupları, tüm aşiretlerin Gazze konusunda duyarlı olması ve sessiz kalmaması gerektiğini söylediler.

Ekleme: 12.06.2024 15:20:12 / Güncelleme: 12.06.2024 15:34:40 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Şanlıurfa'da Hadidi aşiretine mensup vatandaşlar, İLKHA'ya konuştu. Aşiret mensupları, diğer aşiretlere de çağrıda bulunarak Gazze konusunda duyarlılığı artırma çağrısında bulundular. 

"Filistin'de yaşananları bütün dünya görüyor ve izliyor"

Filistinde yaşanan zulmü bütün dünyanın gördüğünü, fakat kimsenin ses çıkarmadığını belirten Fatih Baydur, "Filistin'de yaşananları bütün dünya görüyor ve izliyor. Bizim burada toplanmamızın nedeni Filistin'de yapılan zulümdür, gerçekten çok üzülüyoruz. Bütün dünya Filistin'de yapılan zulmü görüyor biz de tepkimizi koymak için buraya geldik. Bütün dünya yapılan zulmü görüyor ama hiç kimse sesini çıkartmıyor. Herkesin yeter dediği bir nokta olması gerekiyor yeter artık! Türkiye yapması gerekeni yapıyor ama bunu biz diğer ülkelerden de bekliyoruz. Türkiye olarak biz her zaman mazlumun yanında olan bir ülkeyiz, bunu inkâr edemeyiz. Yaşanan olaylardan dolayı gerçekten çok üzgünüz. Allah'tan bunun bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Hiçbir şey yapmamamız acziyetimizi gösteriyor"

Bir an önce harekete geçilip gerekenin yapılması gerektiğini dile getiren Seyit İsmail Özbek, "Filistin'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. siyonist işgalci çeteler üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor bizim yakındığımız nokta İslam ümmetinin bir araya gelip harekete geçmemesi. Gazzeli kardeşlerimiz bizim için şehit olurken, oralarda mücadele ederken, bizim burada hiçbir şey yapmamamız acziyetimizi gösteriyor. İnşallah yakın zamanda harekete geçip, yakın zamanda Gazzeli kardeşlerimize el uzatabiliriz. Hükümetimiz üzerine düşeni elinden geldiğince yapıyor tabii tüm dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde. Ortadoğu'da bulunan tüm İslam devletlerinin ve milletlerinin bir araya gelip Türkiye ile birlikte harekete geçmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

"siyonizme anladığı bir dilden cevap verilmesi gerekiyor"

siyonistlerin yaptığı vahşeti dünyanın gördüğünü ve buna sessiz kalındığını söyleyen Habip Demir, "100 yılı aşkındır siyonist işgalciler soykırıma devam ediyor ve bütün dünya bu vahşete resmen sessiz kalmakta. Bizler ümmeti Muhammed'in bir parçası olarak, Hadidi aşireti olarak, bugün bir kez daha aşiretler ayaklandığında ne olacağını ve neler olacağını dünyaya ve Ümmeti Muhammed'e göstermek istiyoruz. Bir tek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden değil, bütün aşiretlerin bu şekilde ayağa kalkması gerekiyor ve Yahudi'ye anladığı bir dilden cevap verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Aşiretlerin ayağa kalkması için öncü olmak istedik"

Ses çıkartılmadığı taktirde siyonistlerin daha çok cesaretleneceğini belirten Emin Baykuş, "Hepimizin yüreği kan ağladığı ve canımız yandı, bu kadar vahşeti görmek oradaki küçük çocukların hakkı değildi. Ne yazık ki yaşandı. Elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Hadidi aşireti olarak bütün aşiretlerin ayağa kalkması için öncü olmak istedik. önce Rabbimize sığınıyoruz sonra da elimizden geldiği kadar desteklerimizle bir şeyler yapmaya çalışacağız inşallah. Ümit boykot ve eylemlere devam edersek siyonistler bizim kararlılığımızı görüp geri çekilebilirler ama sesimizi çıkarmadığımız takdirde zaten kimse müdahale etmiyor diye vahşetlerini daha da çoğaltırlar. Ondan dolayı herkesin ayağa kalkması lazım. Biz ayağa kalktık aşiret olarak diğer aşiretlerden de ayağa kalkmalarını bekliyoruz inşallah Hep birlikte oluruz." dedi.

"Eğer engel olamıyorsanız onu herkese duyurun"

Herkesten bu duyarlılığı beklediklerini ve sessiz kalınmaması gerektiğini ifade eden İbrahim Halil Baykuş, "Hazreti Ali'nin bir sözü var 'Eğer engel olamıyorsanız onu herkese duyurun.' Biz de Şanlıurfa'dan Hadidi aşireti olarak burada toplandık. Diğer aşiretlerimizden de bu duyarlılığı bekliyoruz. Zulme engel olamıyorsak bile bunu herkese duyuralım ve bu zorluğu bir an önce bitirelim inşallah. Eğer siyonistlerin, Müslümanların ayağa kalktığını görürse, biraz daha çekinebilirler şu an siyonistlerin Filistin'e tek başına sanıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)