Gazze'de soykırımın 250. gününde 14'ten fazla kişi katledildi

İşgalin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı 250. gününe girerken gün boyunca düzenlenen bombardımanlarda en az 14 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Ekleme: 12.06.2024 15:20:04 / Güncelleme: 12.06.2024 15:20:04 / Dünya
Destek için 

İşgalin, 250. günde devam eden saldırılarında geride onlarca şehit ve yaralı kaldı, vatandaşların evleri, ekonomik tesisler ve altyapı geniş çapta tahrip edildi.

Sağlık kaynaklarına göre, işgal uçaklarının Gazze şehrinin güneydoğusundaki El-Zeytun mahallesindeki El-Ebrar Camii yakınında Azzam ailesine ait bir evi bombalaması sonucu 6 kişin şehit oldu.

Bugün erken saatlerde işgalin Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiye semtindeki Al-Fayumi ailesine ait bir evi hedef alan füze bombardımanında 7 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeyindeki El Nasr mahallesindeki bir evi hedef alan bombalı saldırıda bir çocuk şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

İşgal topçusu, Refah'ın merkezi ve batısındaki geniş alanları bombalaması sonucu sayısı henüz kesinleşmeyen şehit ve yaralıların da olduğu bildirildi.

İşgal savaş uçakları, Gazze şehrinin merkezini hedef alırken, topçu bombardımanı Nuseyrat'ın kuzeyi, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Megazi kampının güneydoğusundaki yeni kampın çevresini ve Han Yunus şehrinin doğu bölgelerini hedef aldı.

İşgal ordusunun topçuları ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Hirbet El Adas çevresini, El Şabura Kampı'nı, Yabna Kampı'nı ve Tel El Sultan mahallesini de bombaladı. (İLKHA)