ABD silahları Ensarullah veriyor dedi ama akıllara Putin geldi! Silahlar kıta değiştiriyor

CNN International'de yer alan haberde ABD istihbaratının Yemen'deki Ensarullah ile Somalili El Şebab arasında silah ticaretinin başladığını tespit ettiği iddia edildi.

Ekleme: 12.06.2024 13:09:43 / Güncelleme: 12.06.2024 13:40:28 / Dünya
Destek için 

HAMZA DURMAZ-  Üst düzey bir ABD'li yetkiliye göre ABD son haftalarda bölgedeki ülkeleri bu olası işbirliği konusunda uyarıyor. El Şebab potansiyel olarak insansız hava araçları da dahil olmak üzere, mevcut cephaneliklerinden çok daha gelişmiş yeni bir silah kaynağına erişim sağlayabilir ve gruba ABD hedeflerini vurma yeteneği sunabilir.

ABD'li yetkililer Ensarullah'ın  Eş-Şebab'a ne tür silahlar sağlayabileceğinden emin olmadıklarını belirtiyor. Şu anda Somalili grubun genel olarak yalnızca Somali hükümetine karşı mücadelesinde kullandığı roketlere, havan toplarına ve ev yapımı IED'lere erişimi var. Ensarullah  ise su altı insansız hava araçları da dahil olmak üzere İHA, SİHA ve çok daha donanımlı bir cephaneliğe sahipler.

Son iddiaların ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in , Moskova'nın Batılı hedeflere saldırmak amacıyla çeşitli ülkeleri silahlandırabileceği uyarısında bulundu.

Etiketler: