Kolombiya'dan Gazze'ye yönelik dünyaya bir çağrı daha geldi: Haksız ve mantıksız bir savaş!

Kolombiya Dışişleri Bakanı Murillo,işgal kuvvetelerinin Gazze'deki saldırılarını "kabul edilemez" olarak nitelendirerek, uluslararası dayanışma çağrısında bulundu. Murillo, "Filistin halkı şu anda soykırım tehdidi ile karşı karşıya. Haksız ve absürt bir savaş devam ediyor. Uluslararası toplum acil ve etkili bir şekilde müdahale etmelidir" dedi.

Ekleme: 12.06.2024 09:18:28 / Güncelleme: 12.06.2024 09:26:53 / Dünya
Destek için 

İşgal çetesinin Gazze'de 7 Ekim 2023'ten bu yana bitmek tükenmez katliamlarla sürdürdüğü Filistinlilere yönelik soykırım harekatına dünyanın her yerinden sert sesler yükselmeye devam ediyor. İşgal güçlerinin kanlı saldırılarının başladığı ilk günlerden bu yana, Devlet Başkanı Gustavo Petro aracılığıyla yaşanan trajediye en büyük tepkiyi gösteren Kolombiya, bu kez Dışişleri Bakanlığı kanalıyla uluslararası camiaya seslendi. 

"ADİL OLMAYAN, ABSÜRT BİR SAVAŞ"

Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Ürdün'ün ev sahipliği yaptığı, "Gazze'ye Acil İnsani Müdahale Konferansı"nda yaptığı konuşmada işgal rejiminin Gazze'deki saldırılarının kabul edilemez olduğunu, acil ateşkes için de uluslararası birlik ve dayanışmanın sağlanması gerektiğini söyledi.

Gazze'de "yürek parçalayıcı" hadiseler yaşandığının altını çizen Murillo, "Filistin halkı bugün soykırımla karşı karşıya, bunu açıkça belirtmeliyiz ve orada adil olmayan absürt bir savaş yaşanıyor. Uluslararası toplum acil ve etkili şekilde müdahalede bulunmalı." ifadesini kullandı. / AA