Lübnan'dan siyonist katliamına ilişkin açıklama: Tarihte görülmedi

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, siyonist işgal rejiminin izlediği yıkım yaklaşımının tarihte görülmediğini söyledi.

Ekleme: 11.06.2024 18:02:32 / Güncelleme: 11.06.2024 18:21:50 / Dünya
Destek için 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Mikati, Ürdün'ün ev sahipliğinde Ölü Deniz bölgesinde gerçekleştirilen "Gazze'ye Acil İnsani Müdahale Konferansı"nda konuştu.

Siyonistlerin Lübnan'ın güneyine yönelik 8 Ekim 2023'ten beri saldırılar düzenlediğini hatırlatan Mikati, katil israilin izlediği yıkım yaklaşımının tarihte görülmediğini, Gazze'deki yıkıcı planın bir yansıması ve devamı olarak Lübnan'ın güneyinde bu durumun her gün yaşandığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından dün Gazze'de kapsamlı bir ateşkes için alınan 2735 sayılı karara atıfta bulunan Mikati, "75 yıldır Filistinlilerin haklarını yok saymasının ardından yaşananlara dur demek için dünya ülkelerini var gücüyle müdahale etmeye çağırıyoruz. Lübnan devleti adına dün açıklanan 2735 sayılı kararı memnuniyetle karşıladık. Bu gelişme, Filistinlilerin bağımsız devlet hakkını kazanmasıyla arzu edilen barışa ulaşmak için mütevazı da olsa istikrara doğru atılan ilk adım olacaktır." dedi.

Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle meydana gelen yıkımı herkesin tahmin edebileceğini belirten Mikati, Lübnan'ın eğitim, sağlık, kalkınma ve tarım sektöründe büyük hasarların meydana geldiğini söyledi.

Etiketler: