ABD'den işgal rejiminin itibarını koruma turları!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, direnişten aldığı ağır darbelerin akabinde işgal rejiminin kabinesinde yaşanan istifalar nedeniyle Ortadoğu turuna çıktı.

Ekleme: 11.06.2024 13:05:05 / Güncelleme: 11.06.2024 13:11:23 / Dünya
Destek için 

Ortadoğu turu kapsamında işgal edilen Filistin topraklarına giden Blinken, burada savaş kabinesinden istifa eden işgalcilerle görüştü.

İşgal rejiminin yaptığı soykırım ve katliamları görmezden gelen Blinken, HAMAS'ın elinde esir bulunan 120 esirin evlerine geri getirilmesinin "tek hedef" olduğunu söyledi.

İşgal rejimi ziyareti öncesi Blinken, Mısır'da temaslarda bulunarak, Katar ile Mısır'a, ateşkes anlaşmasını imzalaması konusunda HAMAS'a baskı yapması çağrısında bulunmuştu.

Dün sözde Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelen Blinken, bugün erken saatlerde Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile bir araya geldi.

Daha önceki ziyaretlerinde Blinken, "ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım" diyerek soykırımı savunmuştu.

Blinken'in yeniden Ortadoğu turuna çıkması, direniş karşısında 8 ayı aşkındır ağır darbeler alan işgal rejiminin prestijini kurtarma çabaları olarak değerlendiriliyor. (İLKHA)