Şanlıurfalı çocuklardan Gazzeli çocuklara mesaj: Yalnız değilsiniz

siyonist işgal rejiminin hedef aldığı Gazzeli çocukların yanında olduklarını belirten Şanlıurfalı çocuklar, " Yıkılmasınlar, ayakta dursunlar. Onları destekliyoruz, arkalarındayız" dediler.

Ekleme: 11.06.2024 12:50:06 / Güncelleme: 11.06.2024 12:51:11 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Gazze Şeridi, 7 Ekim'den bu yana sürekli işgal rejiminin saldırı ve soykırımına maruz kalırken, bu durum ciddi gıda, su, ilaç ve yakıt tedariki kıtlığı nedeniyle son derece zor insani koşulları beraberinde getiriyor.

Savaşın sonucunda Gazze Şeridi halkı, özellikle Gazze şehri ve kuzey bölgeler, şiddetli gıda, su, ilaç ve yakıt eksikliği nedeniyle kıtlığın eşiğine geldi ve yaklaşık iki milyon Filistinli Gazze'de yerinden edildi.

siyonist işgal rejiminin Gazze'de gerçekleştridiği soykırım ve bombardımanlarda,  açlık ve susuzlukla mücadeleden dolayı çocuklar şehid oluyor.

Şanlıurfalı çocuklar, Gazze'de çocukların katledilmesine karşı içlerinin parçalandığını ve kan ağladıklarını söylediler.

"Filistin'i tek sanmasınlar"

Mahmut Berat Beyazkendirci

Gazze'deki katliama bakınca içinin parçalandığını söyleyen Mahmut Berat Beyazkendirci, "İçimiz parçalanıyor. Kimse onların yerinde olmak istemez. Gazze bombalanıyor, bebekler ölüyor, çocuklar ölüyor, anne ve babalar ölüyor. Hastaneler bombalanıyor. israil'in karşısında durulmalı. Filistin'i tek sanmasınlar. Tek değiller, arkalarındayız." dedi.

"Gazze'deki videoları görünce çok üzülüyoruz"

Mehmet Salih Baykuş

Gazze'deki çocukları desteklediğini belirten Mehmet Salih Baykuş, "Gazze'deki videoları görünce çok üzülüyoruz, içimiz kan ağlıyor. Filistin yalnız değil, Türkiye arkasında. Yıkılmasınlar, ayakta dursunlar. Onları destekliyoruz, arkalarındayız. Dualar ediyoruz." diye konuştu.

"Onların yanında olduğumuzu bilsinler diye böyle giyindik"

Ali Baykuş

Gazze'nin yanında olduğunu belirtmek için "Ebu Ubeyde" gibi giyindiğini vurgulayan Ali Baykuş, "Filistinli çocukların arkasındayız. Onlar yalnız değiller. Onları yalnız bırakmak istemiyoruz. Yanlarına gitmek istiyoruz ama gidemiyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Oraya giden bir yol olsaydı biz de gitmek isterdik. Onların yanında olduğumuzu bilsinler diye böyle giyindik. Onlar üzülmesin, üzüldüklerinde biz de üzülüyoruz. Yalnız değiller. Onları çok seviyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)