İşgal güçlerinin Gazze'ye saldırıları sürüyor!

İşgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nde çeşitli bölgelerdeki konutlara yönelik gerçekleştirdiği hava bombardımanlarında, çocukların da dahil olduğu birçok Filistinli şehit oldu.

Ekleme: 11.06.2024 14:03:00 / Güncelleme: 11.06.2024 14:04:23 / Dünya
Destek için 

CAFER SELÇUK

Sivil Savunma ekibinin açıklamasına göre, saldırılar sonucunda birçok Filistinli yaralandı.

Gazze'nin Ed-Derac Mahallesi'nde bulunan Aşur ailesine ait bir ev, işgal savaş uçaklarının hedefi oldu ve enkaz altından genellikle çocuk 8 kişinin cesedi çıkarıldı.  Abu Alba ailesine ait bir eve düzenlediği hava saldırısında ise bir Filistinli hayatını kaybetti. Ev yıkıntıları arasından birçok kişi yaralı olarak kurtarıldı.

 

Kurtarma ekipleri, Şehy Rıdvan Mahallesi'nde yıkılan bir evde kayıp kişileri aramaya devam ediyor. Yerel kaynaklara göre, işgal savaş uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir eve saldırdı. Bu saldırıda 1 kişi şehit oldu ve birçok kişi yaralandı.

Refah kentinde de işgal savaş uçaklarının saldırılarında 2 kişi şehit oldu ve birçok kişi yaralandı. Tanıklara göre, işgal kuvvetleri yerinden edilmiş kişilerin barındığı çadırlara doğrudan ateş açtı ve birçok Filistinli yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal çetesinin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 37 bin 124 Filistinli'nin şehit olduğu  ve 84 bin 712 kişinin yaralandığını bildirdi.

Binlerce kişinin hala enkaz altında olduğu belirtilirken, sivil altyapı da hastane ve eğitim kurumları gibi hedeflerle tahrip ediliyor.

Etiketler: