Diyarbakır'da dans adı altında açık alanda yapılan ahlaksızlık tepki çekti

Diyarbakır'da kamuya açık alanda dans adı altında toplumun ahlak ve değer yargılarını hiçe sayan provoke edici gösteriler, halkın tepkisini çekti.

Ekleme: 10.06.2024 21:05:03 / Güncelleme: 11.06.2024 12:45:38 / Güncel
Destek için 

Diyarbakır merkezdeki Tema Park'ta dün akşam saatlerinde "swingamed dans etkinliği" adı altında provokasyon düzenlendi.

Yarı çıplak ve cinsellik içeren dans etkinliği sırasında aileler ve çevredeki Müslüman gençler, gruba tepki göstererek yapılanlara bir son verilmesini istedi. Grubun, uyarılara aldırış etmemesi üzerine arbede yaşandı.

Yaşananların sosyal medyaya yansımasının ardından özellikle sol kesim ve cinsel sapkınlığı savunan örgütler, mütedeyyin Diyarbakır halkının haklı tepkisini çarpıtmaya çalıştı. Dans grubunun provokatif eylemlerine DEM Partili belediye ve milletvekilleri de sahip çıktı.

Peygamber ve sahabeler şehri olarak anılan Diyarbakır'da toplumun ahlak ve değer yargılarına aykırı söz konusu eylem, duyarlı sosyal medya kullanıcılarının da tepkisini çekti.

Sözde dans etkinliğinin, "eş değiştirme" şeklinde yapıldığını, cinsellik içerdiğini ve her türlü ahlaki sınırların zorlandığını vurgulayan kullanıcılar, etkinliğin bilinçli bir provokasyon sonucu önceden planlanarak yapıldığına dikkat çekti.

Etkinliğin arkasında LGBT'li cinsel sapkın örgütlerin ve sol kesiminin olduğuna işaret eden kullanıcılar, KAOS GL  ve Keskesor LGBT'nin birkaç gün önce Diyarbakır'da bir toplantı hazırlığı içerisinde olduğunu duyurduklarını hatırlatarak, etkinliğin zamanlamasına vurgu yaptı.

Kamuya açık alanlarda bu tür ahlaksızlıklara izin veren DEM Partili belediyenin de  toplumun değer yargılarını hiçe saydığını bir kez daha gösterdiğini belirten kullanıcılar, Müslüman kamuoyunun ise ifsat projelerine izin vermeyeceğini kaydetti.

Bu tür ahlaksızlıkların, toplumu inanç ve değerlerine karşı duyarsızlaştırmak için gerçekleştirildiğine işaret eden kullanıcılar, bunların bir hazırlık aşaması olduğunu; tepki verilmediği takdirde ileride çok daha büyük ifsat projelerinin hayata geçirilmeye çalışılacağını vurguladı. (İLKHA)