Halk, siyoniszm'e karşı doğrudan müdahale istiyor

Gazze'de yaşanan soykırım ve katliamlar 9'uncu ayına girerken, işgalci siyonistlerin Nuseyrat Kampı'nda yüzlerce kişiyi katledip yaraladıkları saldırıyı kınayan Batmanlılar, tüm Müslümanların ve dünya liderlerinin ayağa kalkıp Gazze'de yaşanan zulmü bitirmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 10.06.2024 17:55:10 / Güncelleme: 10.06.2024 18:01:03 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Başta Amerika olmak üzere İngiltere, Almanya, Fransa ve birçok Avrupa ülkesinin desteğini alan siyonist israil, tüm dünyanın gözü önünde Filistin'de, Gazze'de katliam ve soykırımlarına devam ediyor.

İşgalci siyonistlerin iki gün önce Gazze'de Nuseyrat Kampına insani yardım araçları kullanıp yerinden edilmiş sivil insanlar gibi davranarak bölgeye sızarak patlattığı tırların ardında, çoğu kadın ve çocuktan oluşan yüzlerce Filistinli vahşice şehid edildi.

Nuseyrat kampında gerçekleştirilen vahşi katliamın ardından İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, Gazze'de yaşanan zulme karşı başta İslam ülkelerinin liderleri ve halkı olmak üzere bütün dünya liderlerine ayağa kalkma çağrısında bulundu.

"Bu saatten sonra doğrudan müdahale olması lazım"

Bilal Sularvan

Şu anda üzülmekten başka bir şeyin ellerinden gelmediğini söyleyen Bilal Sularvan, "Destek ve çözüm için Gazze'ye doğru bir adım atamıyoruz. Bu da bizim için daha acınası bir durumdur. Keşke buradan Gazze'ye gidip destek olabilseydik. Sadece üzüldüklerini söyleyip gündelik işlerine aynı şekilde devam eden bir kitle de var. Sistem olarak herkes bir şeyler yapacağını söylüyor ama sadece insanları susturmak ve dindirmekten başka bir şey yapmıyorlar. Gazze'de yaşanan katliamlara karşı bu saatten sonra doğrudan müdahale olması lazım." diye konuştu.

"Tüm Müslümanların ve dünyanın ayağa kalkması gerekiyor"

Mehmet Latif Şahin

Her gün Gazze'de yüzlerce çocuk ve kadının vahşide katledildiğine ve buna bütün dünyanın sesiz ve seyirci kaldığını belirten Mehmet Latif Şahin, "Dün Gazze'de büyük bir katliam daha yapıldı. Nureyrat Kampında çocuk, kandın ve yaşlı demeden vahşice katledildiler ve bütün dünya buna susuyor. Artık Müslümanların ve dünyanın ayağa kalkması gerekiyor. Bu katliamları durdurmak için çareler üretmek lazım. Ne yapacağımızı bilmediğimiz için çaresiz kalmışız. Artık Müslümanlar arasında bir birlik oluşturulması gerekiyor. Birleşmiş Milletler ne işe yarıyor? Sözde mazlumların yanında olması gereken BM, bugün zalimlerin güdümüne girmiş durumdadır." dedi.

"Orada yaşanan vahşeti bir dizi gibi seyretmekten başka bir şey yapmayanlar var"

Mehmet Şah Polat

Bir insanın yüreğinde zerre kadar merhamet ve iman varsa; Gazze'de şehid edilen çocuklarda kendi çocuğunu görmesi gerektiğini ifade eden Mehmet Şah Polat ise şunları söyledi:

"Bir baba olarak orada şehid edilen her çocuğu gördüğümde kendi çocuğum, bir baba şehid edildiğinde kendimi, bir anne şehid esildiğinde eşimi görüyorum. Vicdan sahibi olan hiç kimsenin bu zulme karşı sessiz kalmaması lazım. Orada yaşanan vahşeti bir dizi gibi seyretmekten başka bir şey yapmıyoruz. Yeryüzünde ne kadar lider varsa; siyonistlere baskı yapması gerekir ve gereken her türlü desteği de Gazze'ye yapmaları lazım. Rabbim, Filistin'deki Müslümanların yardımcısı olsun. Gazze'deki insanları gördüğüm zaman onlardaki o cesareti ve imanı gördüğümde, maalesef üzülerek söylüyorum ki bizlerde yok. Eğer ki olsaydı ne Gazze'de ne de dünyanın hiçbir yerinde mazlumlar bu durumda olmazdı."

"Artık içimizdeki bu cihadı ortaya çıkarmamız gerekiyor"

Hakkı Gezer

"Eğer insanlık Amerika'nın Hiroşima'ya attığı atom bombasının hesabını sorsaydı bugün Gazze'de yaşananlar olmazdı" diyen Hakkı Gezer, "Çünkü kibir ve kişiler bugün Filistin'de bu cürmü işliyor. 9 ay oldu ve toplumda tepkiler olmasına rağmen Amerika elindeki gücü ve statükoyu kullanarak Müslümanların ve insanlığın boğazını sıkıyor! Elbette güç bir imtihandır ve bir bu imtihanın bilincindeyiz. Bize düşen sabır ve cihad'tır. Ama artık içimizdeki bu cihadı ortaya çıkarmamız gerekiyor. Bu süreçte Müslüman halkların elinden geldiği yağmaya çalıştığını düşünüyorum ama liderlerin imtihanı ve Allah'a hesap vermeleri çok daha çetin olacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)