Moritanya, ilk kez insansız hava araçlarına sahip oldu

Moritanya ordusunun dünyadaki hızlı silahlanma gelişiminin gereklilikleri doğrultusunda ilk kez insansız hava araçları edindiği bildirildi.

Ekleme: 10.06.2024 15:45:04 / Güncelleme: 10.06.2024 15:49:54 / Dünya
Destek için 

Moritanya Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi, ordunun dünyadaki hızlı silahlanma gelişiminin gereklilikleri doğrultusunda ilk kez insansız hava araçları edindiğini açıkladı ancak bunların sayısını, kaynağını ya da teknolojisi hakkında bir bilgiye yer vermedi.

Açıklamada, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Ould Şeyh Gazvani'nin dün ülkenin askeri üslerinden birini ziyaret ederek ordunun kara, hava ve deniz yapısının modernizasyonu kapsamında yeni alınan askeri teçhizat örneklerini incelediği belirtildi.

Yerel medya mayıs ayı başında Moritanya-Mali sınırında iki gün süren tatbikatların ardından bu gelişmenin yaşandığına dikkat çekti. Ayrıca, Moritanya'nın o dönemde "Mali ordusu ve Rus Wagner güçlerinin Moritanya sınırındaki bazı köylere girerek Moritanyalıları tehdit etmesine, bazılarını tutuklamasına, mallarını tahrip etmesine ve vatandaşları yaralamasına tepki olarak" son gelişmelerin yaşandığı ifade edildi.

Moritanya ordusu yetersiz donanıma sahipken, Rusya komşu Mali'yi gelişmiş teçhizatla donatmış ve Wagner güçleri tarafından desteklemiş durumda.  Mali ordusu insansız hava araçlarını da aktif olarak kullanıyor.

Geniş bir çöl ülkesi olan 4,5 milyon nüfuslu Moritanya'da 2011'den bu yana silahlı grupların saldırısı görülmüyor ancak Sahel bölgesinin başka yerlerinde silahlı gruplar yaygın halde. Bu gruplar Mali de dâhil olmak üzere birçok ülkede sık sık saldırılar düzenliyor. (İLKHA)