Domuz eti helal etle karışıtırılıyor iddiası: HÜDA PAR'dan TBMM'ye soru önergesi

Domuz etinin, helal et ve diğer et ürünlerine karıştırılarak piyasada satıldığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. HÜDA PAR iddialara ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Ekleme: 10.06.2024 14:55:04 / Güncelleme: 10.06.2024 15:24:43 / Güncel
Destek için 

MEHMET BOZDAŞ-  HÜDA PAR'ın Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, medyada gündeme gelen domuz etinin, helal et ve diğer et ürünlerine karıştırıldığına dair iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

HÜDA PAR'dan yapılan açıklamada Demir'in, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdiği bildirildi. 

Soru önergesinde Bakan Yumaklı'ya yöneltilen sorular şöyle; 

-Ülkemizde domuz eti satışı hangi kurallara bağlıdır, satışına izin veriliyorsa yıllık ne kadar satış yapılmaktadır

-Ülkemizde kaç domuz çiftliği vardır, bunların ürettiği ürünlerin iç piyasaya yasadışı satışını  engelleyen tedbirlerimiz var mı?

-Ülkemizde satılan ürünlerde domuz etinin veya domuzdan imal edilmiş katkı maddesinin varlığını belirleyen herhangi bir testiniz var mıdır?

-Satın aldığı ürünlere domuz eti karıştırıldığından şüphelenen vatandaşlarımızın şikayetleri sonucu herhangi bir denetim yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa kaç denetim yapılmıştır? Şirketlere ceza kesilmiş midir? Bu firmalar kamuoyuna ifşa ediliyor mu? Bu şirketlerin  gelecekte aynı yola tevessül etmemeleri için hangi tedbirler alınmaktadır. 

Etiketler: