İstanbul'da "Gazze Kardeşlik Şenliği" düzenlendi

İstanbul'da ikamet eden yüzlerce yetim çocuğun katılımıyla "Gazze Kardeşlik Şenliği" düzenlendi.

Ekleme: 10.06.2024 13:50:05 / Güncelleme: 10.06.2024 13:53:52 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Bu hafta karne alacak olan çocukların hem eğlenmesi hem de Filistin'de yaşananlarla ilgili farkındalık oluşturulması amacıyla "Gazze Kardeşlik Şenliği" gerçekleştirildi.

Fatih Mimar Sinan Stadı'nda gerçekleştirilen programa, İstanbul'un 39 ilçesinden yüzlerce çocuk aileleriyle birlikte katılım sağladı.

İHH tarafından gerçekleştirilen program kapsamında; Şişme oyun alanları, jenga oyun alanları, geleneksel oyun alanları, aktivite alanları, patlamış mısır istasyonu, kahve standı, arama kurtarma tanıtım standı kuruldu.

Nasreddin Hoca, Karagöz Hacivat gösterisi, kareografi ve akrobasi gösterilerinin de yapıldığı şenlikte çocuklara çeşitli ikramlar sunuldu.

Akşam 19.00'a kadar sürecek olan şenlik ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan İstanbul Yetim Birimi Koordinatörü Hasan Örence, "Etkinliğimizin adını, '2024 Gazze Kardeşlik Şenliği' olarak isimlendirdik. Çünkü etkinliğimiz sadece bir eğlence değil bir farkındalık etkinliğidir. Eğlenirken düşüneceğiz, mazlum coğrafyadaki kardeşlerimizin acılarını hatırlayacağız. Oyun alanları, ikramlar, sahne gösterileri ve birçok faaliyetler olacak. Bu şekilde emanet çocuklarımızın güzel vakit geçirmeleri için gayret sarf edeceğiz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler