Siyonist rejimin Nuseyrat katliamı Batman'da protesto edildi

Batman'da binlerce vatandaş, 'Zulme Karşı Kıyamdayız!' temasıyla siyonist işgal rejiminin Gazze'de yardım tır'larını kamuflaj olarak kullanarak Nuseyrat'ta yüzlerce mazlum sivil halkı katletmesini tel'in etti.

Ekleme: 09.06.2024 19:09:19 / Güncelleme: 09.06.2024 19:23:16 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

İslami Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, siyonist işgal rejimi ve destekçileri tarafından Nuseyrat Mülteci Kampı'na sığınan Müslümanlara yönelik düzenlenen ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce Filistinlinin katledildiği saldırıyı protesto etti.

Programa; siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, âlimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Gülistan Caddesi'nde düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan halk, sık sık tekbir getirip işgal rejimine ve işbirlikçilerine yönelik lanet sloganları attı.

Mehmet Latif Kaya hocanın okuduğu Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını, Yusuf Yargın yaptı.

Nuseyrat'ta yapılan katliam ve soykırımı kınama adına STK'lar adına basın açıklamasını Nurettin Teymur okudu.

Teymur yaptığı açıklamada, "Dün gece yine Nusayrat Mülteci Kampı'nda yüzlerce kardeşimiz şehit edildi. Vahşetin 274. gününde en az 274 şehidin verildiği dün gece, tarihe kanlı bir sayfa olarak geçecek ve katliamlar listesinde yerini alacaktır.  Bu vahşetin vebali bütün ümmetin boynunadır. Bu vahşetin vebali tüm dünyayı kasıp kavurmaya yeterlidir." ifadelerini kullandı.

"Gazze'de olanlar dağınıklığımızdandır"

Gazze'nin başına gelenlerin Müslümanların kardeşlik duygusunu terk etmelerinden dolayı olduğunu belirten Teymur, "Kardeş olması gerekenler birbirlerine sırtlarını dönmüş, bütün kâfirler ise yekvücut olup Gazze'nin üzerine çullanmışlardır. Küfür tek millettir acı gerçeğini görüyoruz ama bunca zulüm karşısında ümmetin birlik olamayışının izahını yapamıyoruz. Biz bugün Gazze'yi kendi elleriyle kuyuya atan Yakup'un çocukları gibiyiz. Biliyoruz ki Gazze'de olanlar dağınıklığımızdandır, sen dağınıklığımızı gider, bizleri bir eyle ey Rabbimiz.” diye belirtti.

"Hala bu alçaklarla ticaretini devam ettirenleri Allah'a şikâyet ediyoruz"

Katliamlara sessiz kalan İslam ülkelerinin yönetimlerini Allah’a şikâyet eden Teymur, "Ya Rabbi şikâyetimiz senden değil sanadır. Kendimizi sana şikâyet ediyoruz. Binlerce kardeşimiz vahşice katledilirken İslam devletlerinin liderlerinin korkakça tavırlarını, koca koca devletlerin liderlerinin kınamadan ve bir an önce ateşkesin sağlanması çağrısını yapmaktan öteye gidememelerini sana şikâyet ediyoruz. Hala bu alçaklarla ticaretini devam ettirenleri, onlara petrol satan şirketlerin sahiplerini, onları koruyup gözeten yönetimleri sana şikâyet ediyoruz.   Bütün bu zulümlere rağmen küçücük bir gayreti dahi esirgeyen, bu Yahudilerin mallarını basit bahanelerle almaya devam ederek bu zulme ortak olan kardeşlerimizi sana şikâyet ediyoruz." dedi.

Teymur, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Gözü dönmüş bu azgın topluluk bütün iğrençliğiyle her gün yeni bir katliama imza atmakta, kendisine yapılan hiçbir uyarıyı ciddiye almamakta ve kendi gücünün üstünde hiç hiçbir güç tanımamaktadır. Ne Birleşmiş Milletler ne İslam İşbirliği Teşkilatı ne G7 ne D-8... Hiçbir oluşum hiçbir ittifak yeterince samimi olamamakta ve İsrail'e bir adım dahi geri adım attıramamaktadır." 

"İçinde bulunduğumuz hal, bütün insanlığın ölümüdür"

Teymur, "Tüm dünyaya sesleniyoruz! Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, içinde bulunduğumuz hal bütün hukuk sistemlerinin iptalidir, bütün medeniyetlerin çöküşüdür, bütün insanlığın ölümüdür.  Ya insanlık adına bir an önce gerçekten caydırıcı ve bu zulmü önleyici bir adım atılır ya da bütün bir insanlık Gazze'nin enkazına gömülür. Çünkü derdi gerçekten kadın hakları olanlar için; öldürülen, sürülen, sakat bırakılan binlerce Gazzeli kadın ayaklanmak için yeterli sebeptir. Derdi çocuk hakları olanlar, insan hakları, hayvan hakları olanlar için Gazze'nin katledilen çocukları, insanları, hayvanları ayaklanmak için yeterli bir sebeptir. O halde herkes samimiyetini göstermeli ve İsrail karşısında net tavrını ortaya koymalıdır. Samimi olmayanları da Yüce Rabbimiz ikiyüzlülüklerinde boğsun, her iki cihanda rezil rüsva etsin." şeklinde konuştu.

"Ey Rabbimiz! Bu dağınık ümmeti bir araya getirecek liderler nasip eyle"

Dağılmış İslam ümmeti için Allah’tan vahdet isteyen Teymur, "Batman'dan, Gülistan caddesinden hep birlikte ellerimizi açıp yalvarıyoruz. Ey Rabbimiz! Bu dağınık ümmeti bir araya getirecek, İslam kardeşliğini bütün milli ve maddi menfaatlerden üstün tutacak, ilayı kelimetullah davasını yeryüzüne yayacak liderler nasib eyle. Bizi bize bırakma, kardeşlerimizi insafsız düşmanın eline bırakma. Kahhar ismine yaraşır şekilde, onca mazlumun intikamını bu zalimlerden al. Düşmanın kalbine korku sal, birliklerini dağıt, planlarını başlarına geçir." dedi.

Basın açıklaması, yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

İlgili Galeriler