Ensarullah Hareketi'nden Nuseyrat Kampı katliamına ilişkin açıklama

Siyonist işgal rejiminin Nuseyrat Kampı'nda gerçekleştirdiği katliama ilişkin açıklamada bulunan Yemen Ensarullah Hareketi, yapılan katliamı kınadı.

Ekleme: 08.06.2024 17:16:12 / Güncelleme: 08.06.2024 17:58:04 / Dünya
Destek için 

Ammar Kızılçınar

İşgal rejimi, 4 esiri kurtarma bahanesiyle katliam yaptı. ABD'nin Gazze Şeridi'nde yaptığı sözde insani yardım iskelesini üs yaparak saldırı düzenledi.

İşgal rejiminin katliamını şiddetle kınayan Ensarullah Hareketi, "siyonist katliamı, Birleşmiş Milletler'in düşman hükümetini çocuk katilleri listesine dahil ettiğini açıklamasından saatler sonra gerçekleşti. Nuseyrat katliamı, siyonist varlığın insan hakları veya uluslararası hukukla hiçbir ilgisi olmayan, sadece haydut bir suçlu gangster rejimi olduğunu teyit ediyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise, "Korkunç katliam, düşmana açık Amerikan desteğiyle suç işlemesi için daha fazla zaman vermek amacıyla yapılan Amerikan dezenformasyon girişimiyle aynı zamana denk geliyor. Aşırı öldürme ve vahşet direnişi yıldıramaz veya uzlaşmaya ve Filistinlilerin meşru haklarından vazgeçmeye zorlayamaz. Bu tırmanış, çoğu Arap ve İslam hükümetinin teslimiyet ve terk edişlerini sürdürdüğü bir zamanda geliyor. Özgür halklar, saldırganlık durdurulana ve Gazze ve halkına yönelik abluka kaldırılana kadar Filistin halkına destek ve dayanışmalarını sürdürmelidir." denildi.