Traktör sürücülerine reflektör dağıtımı yapıldı

Malatya'da traktörlerin karıştığı trafik kazalarını azaltmak ve güvenli bir trafik akışı sağlamak amacıyla, traktör sürücülerine reflektör dağıtıldı.

Ekleme: 05.06.2024 20:50:04 / Güncelleme: 05.06.2024 20:52:51 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

İnönü Üniversitesi Uygulama noktasındaki reflektör dağıtımına Vali Yazıcı’nın yanı sıra; İl Emniyet Müdürü Arif Çankal ve traktör sürücüleri katıldı.

Üreten bütün çiftçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden Vali Yazıcı, "Emniyet Müdürlüğü organizesinde çiftçilerimize uyarıcı olsun diye reflektörlerini taktık. İlimizde 30 bin 861 traktör bulunmaktadır. 2020 yılından bu zamana kadar 91 traktör, trafik kazasına karışmıştır. Ne yazık ki son 3-4 yıl da 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 166 vatandaşımız yaralanmıştır. Çiftçilerimizin bahçe ve tarlalarına giderken traktörlerini, trafik kurallarına uygun kullanması temel beklentimizdir. Çiftçilerin ve diğer sürücülerin asla mağdur olmaması için buralara uygun bir şekilde trafikte seyredilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Bunları yapabilmeleri için reflektörleri hediye ettik. Çiftçilerimizin yolları; kazasız, belasız kullanmalarını ve bol, bereketli bir hasat mevsimi geçirmelerini diliyor, kazalar olmaması için tedbirler konusunda İl Emniyet Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bu güzel çalışmaları tebrik ediyorum. Emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Trafik güvenliği konusunda bilgiler verilmesinin ardından Vali Yazıcı tarafından, birkaç reflektör montelenerek ve beraberinde traktör sürücülerine reflektörler teslim edilerek dağıtım sona erdi. (İLKHA)