Cizre'de "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" sergisi düzenlendi

Cizre Halk Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Aile Destek Merkezi tarafından 1-7 Haziran "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliğinde kursiyerlerin el emeği, göz nuru eserleri sergilendi.

Ekleme: 05.06.2024 15:25:04 / Güncelleme: 05.06.2024 15:25:31 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Cizre Halk Eğitim Merkezi tarafından 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde ilçe genelinde açılan bin 500 kurstan 22 bin 800 kursiyer yararlandı.

Cizre Halk Eğitim Merkezi, Cizre Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ve Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası sergisi Cizre İsmail Ebul-iz El Cezeri Asma Köprüsü parkında düzenlendi.

Sergide sanat ve tasarım, el sanatları, kilim halı, dokuma, resim, ahşap boyama, mekikli dokuma, takı, iğne oyası, giyim üretim ve yöresel elbise gibi binlerce el emeği ürünün tanıtımı yapılan stantlar, vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.

Serginin açılışını yaptıktan sonra davetlilerle birlikte stantları gezen Kaymakam Nazlı Demir, kursiyerlerin el emeği göz nuru el işlerini yakından inceleyip hem kursiyerlerden hem de usta hocalarından bilgi aldı. Büyük emeklerle ortaya çıkan sergi, davetlilerden de büyük ilgi gördü.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası hakkında bilgi veren Cizre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Reşit Sevgi, 29 stantta 40 bine yakın ürün sergilediklerini ifade ederek:

"1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğümüz tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri yapılmaktadır. Biz de Cizre Halk Eğitim Merkezi olarak paydaş kurumlarımızla beraber yılsonu sergimizi düzenledik. Kurduğumuz 29 standımızda yıl içinde açtığımız kursların yılsonu sergisini gerçekleştiriyoruz. 2023-2024 eğitim öğretim döneminde bin 500'e yakın kurs açtık. Bu açtığımız kurslarımızdan 22 bin 800'e yakın vatandaşımız faydalandı. Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü olarak her zaman her yerde herkes için eğitim faaliyetleri kapsamında bu faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız bu açtığımız kurslarımızdan faydalanıyor. Cizre genç bir nüfusa sahip, çok güzel bir ilgi var özellikle kadınlar tarafından ilgi var. Üretim ve istihdama yönelik çalışmalarımızda yapılıyor. Özellikle şal şapık dokuma, halı dokuma alanında, bölgenin unutulmaya yüz tutmuş kumaşları dokuma alanında faaliyetlerimiz sürdürüyoruz. Bu amaçla yıl boyunca yapmış olduğumuz bütün faaliyetlerimizi yılsonu sergimizde vatandaşlarımızın beğenisine sunuyoruz. Bin 500'e yakın kursumuzla beraber sergimizde 40 ile 50 bin arası ürünlerimiz mevcut." dedi.  (İLKHA)

İlgili Galeriler