İşgalciler, UAD kararına rağmen Refah'taki kara saldırılarını genişletiyor

İşgal ordusu, Uluslararası Adalet Divanının (UAD) saldırıları durdurma kararına rağmen Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti ile orta ve güney bölgelerinde kara saldırlarını genişletiyor.

Ekleme: 05.06.2024 12:08:35 / Güncelleme: 05.06.2024 12:08:35 / Dünya
Destek için 

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal ordusuna ait araçlar, şiddetli topçu atışları eşliğinde, Refah kentinin "el-Kerac eş-Şarki" bölgesinin yanı sıra kent merkezindeki El-Avde Camisi ve Şabura Mülteci Kampı çevresine doğru yöneldi.

İşgal ordusu, Yusuf en-Neccar Hastanesinin kuzeyinde, Refa Sınır Kapısı çevresinde ve kentin doğusundaki Es-Selam ile et-Tennur mahallelerinde konuşlanmayı sürdürüyor.

Refah'ın Tel Zurub Mahallesi ile Tel es-Sultan Polis Karakolu çevresinde yoğunlaşan işgal ordusuna ait araçlar, ayrıca Refah'ın batısında ez-Zer ve el-Kudüs caddeleri ile Zurub Kavşağı çevresine doğru yöneliyor.

Şabura kampı çevresi, Kaşta Mahallesi, el-Avde Kavşağı, Kudüs Caddesi ve Tel es-Sultan Polis Karakolu çevresinde de patlama sesleri eşliğinde çatışmalar yaşanıyor.

- Han Yunuus

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta ise işgal ordusu, yoğun hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak Karar bölgesine girdi.

İşgal ordusu, Karara bölgesini topçu atışlarıyla hedef alırken, Han Yunus'un doğusundaki Ez-Zinne ve Abasan bölgelerine de aralıklı saldırılar düzenledi.

- Gazze'nin orta kesimleri

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde işgal ordusu, Bureyc ve Megazi mülteci kamplarının doğusuna sınırlı bir şekilde yöneldi.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, işgal ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesimlerine yönelik şiddetli bombardımanlarında çok sayıda Filistinli şehit oldu.

Sağlık alanından kaynaklardan alınan bilgiye göre, Megazi Mülteci Kampı'nda işgal ordusunun "Derviş" ailesine ait evi hedef alması sonucu 8 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.

Siyonist rejim topçu birliklerinin Deyr el-Belah'ın doğusundaki Ebu el-Icin bölgesinde evleri hedef alması sonucu şehit olanların aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 Filistinlinin cesedine ulaşıldı.

AA