Polonyalı üniversite öğrencilerinin Gazze'ye desteği sürüyor!

Polonya'da Varşova Üniversitesi'nin önünde yüzden fazla öğrencinin işgal rejimin Gazze'ye saldırılarını protestosu devam ediyor.

Ekleme: 05.06.2024 08:19:08 / Güncelleme: 05.06.2024 11:15:49 / Dünya
Destek için 

Varşova Üniversitesi önünde Gazze'ye destek gösterileri düzenleyen öğrencilerden soyadını vermek istemeyen Agnieszka isimli öğrenci, Polonya'nın tarihini Filistin'le "bağdaştırdığına" işaret ederek, "Polonya halkı olarak biz de işgal altındaydık. Polonya halkının varlığını ve kültürünü silmeye çalıştılar. Şimdi de aynı şey Filistinlilerin başına geliyor." ifadelerini kullandı.

"Polonyalılar ve Filistinlilerin aynı bağları paylaştığını" söyleyen Agnieszka, "Polonyalıların Filistin'i anlaması ve desteklemesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü işgal altında olmanın nasıl bir şey olduğunu biliyorlar." dedi.

Varşova'da yaşayan Ürdün kökenli Sanad Abu-Assaf ise öğrencilerin, "üniversitenin İsrailli şirketlerle bağlantısını koparması ve eğitim bağlarını kesmesi amacıyla protesto düzenlediğini" aktardı.

Öğrenciler yaklaşık 12 gündür 20 civarında çadırla Gazze'ye destek vermeyi ve işgal rejimin saldırılarını protesto etmeyi sürdürüyor.

Öğrenciler üniversite yönetimine gönderdikleri mektupta, işgal akademik kurumlarıyla işbirliğine son verilmesinin yanı sıra "Gazze'ye yönelik saldırıların ve işgalin" kamuoyu önünde kınanmasını talep etmişti.    AA