ABD, daha fazla katliam için işgalci siyonistlere 25 adet F-35 savaş uçağı verecek!

Gazze'de soykırım işleyen işgal rejimi, ABD ile 25 adet F-35 savaş uçağı satın almak üzere anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Anlaşma kapsamında ilk teslimat 2028'de yapılacak.

Ekleme: 05.06.2024 07:23:55 / Güncelleme: 05.06.2024 07:59:27 / Dünya
Destek için 

Fatih Sivi

İşgal rejiminin savunma bakanlığından yapılan açıklamaya göre ABD hükümeti ile 25 yeni F-35 savaş uçağının tedariki konusunda anlaşmaya varıldı.

Anlaşma, destek ve bakım dahil olmak üzere Lockheed Martin tarafından üretilen 25 adet F-35 uçağını kapsıyor.

Anlaşmanın tamamlanmasıyla işgal rejimin dünyanın en gelişmiş hayalet uçak filosu 75 adede çıkacak.

İşgal rejimine ilk teslimatlar 2028'de başlayacak ve yılda üç ila beş uçak teslim edilecek.

Ayrıca "işlem tutarının yaklaşık 3 milyar dolar olduğu" tahmin ediliyor ve bu uçakların parasının Amerikan yardım fonlarından finanse edileceği belirtildi.

Anlaşmaya ilişkin yorum yapan siyonist savaş bakanı Yoav Galant, anlaşmanın "ABD ile israil arasındaki stratejik ittifakın gücünün bir başka teyidi" olduğuna inandığını ifade etti ve "Bölgedeki tüm düşmanlarımıza güçlü bir mesaj veriyor." diye ekledi.

İşgal rejimi, ABD'den 25 adet daha F-35 savaş uçağı satın alma kararını ilk olarak Temmuz 2023'te duyurmuştu. Aynı yılın Eylül ayında anlaşma, işgal rejimi tarafından onaylandı ve ardından işgal tarafı, uçak alımı için ABD'deki F-35 Ortak Program Ofisine resmi bir talep gönderdi.

Siyonist işgalciler, 2010 yılında ABD'den F-35 uçağı satın alma kararı aldı. Bu türden ilk iki savaşçı Aralık 2016'da siyonist Nevatim üssüne indi. Ardından bir yıl sonra siyonist ordu, kabul prosedürünü tamamladı ve satın alınan araçların kullanımına başladığını duyurdu. The Times of Israel'in haberine göre bu yılın Mart ayı itibarıyla siyonist rejim, ABD'den sipariş edilen bu modeldeki 50 savaş uçağından şu ana kadar 36'sını teslim aldı.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 40 bin insanı katlederek soykırım işleyen işgalci siyonist rejimin en büyük destekçisi olarak ABD öne çıkıyor.