Kılıçdaroğlu, Akar'a 100 bin lira tazminat ödeyecek

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açtığı hakaret davası sonuçlandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu'nun 100 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

Ekleme: 04.06.2024 18:37:40 / Güncelleme: 04.06.2024 18:37:40 / Güncel
Destek için 

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak 2023'te partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında, o dönem Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Hulusi Akar'a "ağır hakaret ve ithamlarda bulunduğu" gerekçesiyle Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç, Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun kınanması ve buna ilişkin kararın tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanması talep edilmişti.

Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmada bugün görüldü. Duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Akar'ın avukatı, dava konusu beyanlarla müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğini belirterek, manevi zararın giderilmesini isterken, Kılıçdaroğlu'nın avukatı ise beyanların ifade özgürlüğü kapsamında bulunduğunu, hakaret içermediğini savundu.

KILIÇDAROĞLU'NA 100 BİN TL TAZMİNAT CEZASI
Hakim İbrahim Enes Çelik, davayı kabul ederek, Kılıçdaroğlu'nun Akar'a 100 bin lira manevi tazminat ödemesine, Türk Borçlar Kanunu'nun 58/2. maddesi gereğince Kılıçdaroğlu'nun "kınanmasına" ve hüküm özetinin tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanmasına karar verdiğini açıkladı.  (AA)