Davutoğlu'ndan Fatih Erbakan'a ziyaret!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti.

Ekleme: 03.06.2024 21:34:59 / Güncelleme: 03.06.2024 21:41:16 / Güncel
Destek için 

HAMZA DURMAZ-   Gelecek Partisi heyeti, Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Binası’nda Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.  Görüşmenin ardından  iki lider  basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fatih Erbakan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Bu görüşme sırasında, iki siyasi parti olarak 31 Mart Yerel Seçimlerini ve bir önceki 14-28 Mayıs Genel Seçimlerini değerlendirme fırsatı bulduk. İktidarın 31 Mart’ta neden yenilgiye uğradığını, muhalefetin başarısının sebeplerini ve gelecekteki olası gelişmeleri istişare ettik. Ayrıca yeni Anayasa konusunda ve Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri olan ekonomik kriz ve yoksulluk üzerine de değerlendirmelerde bulunduk. Hepimizin ortak yarası olan Gazze’de ve Refah’ta yapılan katliamlar ve soykırım konusunda Türkiye ve İslam aleminin atabileceği adımları da görüştük.” ifadelerini kullandı. 

Davutoğlu ise açıklamasında, “Yeniden Refah Partisi ile kurulduğumuz andan beri istişare zemini hep vardı. Sık sık bir araya geldik. Bugünkü görüşmede birçok konuyu ele aldık. 31 Mart Seçimlerinin ortaya çıkardığı tabloyu detaylı olarak inceledik. İktidar partisinin yaşadığı yenilgi sonrası ortaya çıkan gelişmeleri ve Türkiye’nin genel siyasi gidişatını değerlendirdik'' ifadelerini kullandı. 

Etiketler: