HAK-İŞ, Cizre Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler için başlattığı eylemi sona erdirdi

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı, DEM Partili Cizre Belediyesi’nin işten çıkardığı 92 işçi için belediye binası karşısında 14 gün önce başlattığı çadır nöbeti eylemini sona erdirdi.

Ekleme: 03.06.2024 17:50:05 / Güncelleme: 03.06.2024 19:14:44 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı’nın Cizre Belediyesi önünde 14 gün önce başlattığı çadır nöbeti eylemi yapılan basın açıklaması sonrası sona erdi. Belediye karşısına kurulan çadır, sendika yöneticileri ve işçiler tarafından kaldırıldı.

DEM Partili Cizre Belediyesi’nin işten çıkardığı 92 işçi için kurulan eylem çadırı 14. günde kaldırıldı.

Eylem çadırını kaldırdıklarını belirten HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Uysal, yasalar karşısında hesaplaşmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

"Çamur at, izi kalsın! mantığıyla bu belediyeyi yönetemez, bu halka hizmet edemez, bu diyarda uzun süre kalamazsınız"

Halkı ve kamuoyunu meşgul etmemek adına eylem çadırını kaldırdıklarını aktaran Uysal, "Bugün burada, kamuoyu vicdanını ve yasaları hiçe sayan zihniyetin zulmünü kınamak ve yaptıkları mesnetsiz iddialara cevap vererek, bu konuda takdiri size bırakmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Yerel seçimlerin hemen ardından siz halkımızın teveccühü ve oyları ile bu koltuğa oturan yönetim, hemen ertesi gün halkı ve kendisini seçenleri unutarak halka zulme başlamış,  bu zulmü asılsız iddiaların arkasına sığınarak savunmaya çalışmıştır.  Mazlumun ekmeğine el uzatıp, sonra kendi kişisel ikbaliniz ve çıkarlarınız uğruna, 'çamur at, izi kalsın!' mantığıyla bu belediyeyi yönetemez, bu halka hizmet edemez, bu diyarda uzun süre kalamazsınız.  Mevcut yönetim Cizre Belediyesinde çalışan sayısının fazla olduğunu iddia etmektedir. Bu da tamamıyla gerçeğe aykırı bir beyandır. Ya da İş bilmezlikten kaynaklanan talihsiz bir açıklamadır. Örneğin Şırnak İl Merkez nüfusu Cizre nüfusuna kıyaslandığında üçte bir olmasına rağmen Şırnak Belediyesinde çalışan sayısı Cizre Belediyesine nazaran 3 katıdır.  Zira bu zihniyet, hem zulmü yapacak hem de mağdur edebiyatı yapacak, tek bildikleri maalesef budur. Daha fazla halkı ve kamuoyunu meşgul etmemek ve bunlara iftira fırsatı tanımadan başlattığımız demokratik eylemimizi sonlandırmaya yasal haklarımızı yasal yollarla korumaya ve kazanmaya karar verdik. Biz dün kayyımların kapısında çalışanlarımızın hakları için dimdik ayaktaydık. Bugün de bu zihniyetin karşısında dimdik ayakta durmaya ve emekçinin hakkını sahiplenmeye devam edeceğiz. Bir yerlere yaranabilmek için bilinçli olarak kendilerini gündeme getiren bu zihniyete daha fazla alet olmadan bugün itibarı ile çadırlarımızı kaldırmayı ve yaptıkları zulüm ile yasalar karşısında hesaplaşmayı kararlaştırmış bulunuyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler