Şırnak'ta "Havacılık ve Uzay Teknolojileri Proje Şenliği" düzenlendi

Şırnak'ta Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim alan 12 takımdan 30 öğrenci, Havacılık ve Uzay Teknolojileri alanında hazırladıkları projeleri sergiledi.

Ekleme: 02.06.2024 11:45:06 / Güncelleme: 02.06.2024 11:49:38 / Bilim & Teknoloji / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi ile Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı iş birliğinde Şırnak'ta öğrenciler Havacılık ve Uzay ile ilgili yaptıkları prototipleri jüri üyelerine sundu.

Şırnak ve Cizre'de bulunan Deneyap atölyelerinde eğitim gören öğrencilerin, teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılımlarını sağlamak, ülke içinde yapılacak araştırma-geliştirme ve girişim faaliyetlerinde yer alması için açılan eğitimlerde tasarladıkları ürünleri görücüye çıktı. 3 aşamadan geçen 30 öğrencinin hazırladıkları projelerle sunum yapılan şenlikte özellikle hava savunma ve roket araçları ön plana çıktı.

Şenliğe katılan Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, böyle güzel bir ortamda konuşma yapmanın kendisi için heyecan verici bir durum olduğunu ifade etti.

Selçuk Bayraktar'ın çocuklara çok güzel rol model olduğunu belirten Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Şırnak İl Sorumlusu Rukiye Asan, "Şırnak ve Cizre'de iki Deneyap atölyemiz bulunmaktadır. Burada öğrencilerimiz 3 aşamadan geçerek Deneyap öğrencisi olmaya hak kazandılar. 10'u lise, 20'si de ortaokul olmak üzere toplamda 30 öğrencimiz burada teknolojik prototiplerini sergilemektedir. Bu öğrencilerimiz 3 aşamayı geçerek burayı kazanmışlardır. Son modülümüz olan Havacılık ve Uzay Teknolojileri eğitim modülünün şenliğini bugün gerçekleştirdik. Burada çocuklarımız sadece dronlarını, İHA'larını ve yapmış oldukları roketlerini sergilemekle kalmadılar, aynı zamanda milli teknoloji hamlesi hedefi doğrultusunda çıktığımız bu yolda teknolojiye olan inançlarını bir daha kanıtlamış oldular. Burada yapmış oldukları çalışmalarını gördüğümüz zaman tamamen yerli ve milli araçlarımızın çok güzel rol model olduğunu görmekteyiz. Mütevelli heyeti başkanımız Selçuk Bayraktar buradaki çocuklarımıza çok güzel rol model olmaktadır. Yapmış olduğu Bayraktar TB2, Hürkuş, ANKA, KAAN ve Kızılelma gibi sanayi ve teknoloji anlamında, uzay ve havacılık alanında yapmış olduğu projeler çocuklara çok büyük ilham olmaktadır. Bu proje şenliğimizde de bir daha görmüş olduk. Çocuklar burada bizzat yaptıkları maket prototiplerini sunma fırsatı elde ettiler. Jüri eşliğinde puanlamalar yapıldı. Derece alan öğrencilere hediyeler takdim edildi. Çok güzel bir şenlik gerçekleştirdik." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler